2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Žiemos malonumai

 Jau saulelė vėl atkopdama budina svietą.......



Pirma žiema, pirmi įspūdžiai. Pūgos, pusnys iki kelių, stirnos ir pats gražiausias paveikslas kiekvieną dieną pro langą, rodos žiūri National Geographic televizijos kanalą, bet tas kanalas tiesiai tau prieš akis.
Vilniuje per 10 paskutinių gyvenimo metų to nematėm, bet užtat dabar matome kasdiena. Šis įrašas trumpas, žodžiais tai įvertinti sunku.....geriau pamatyti :)
Ši žiema IK namams smagi, šalta ir svarbiausiai pirma tokia. Turbūt svarbiausias akcentas mūsų "gyvybės kelias", kuriuo kiekvieną dieną bridome per pusnis ir gabenome išmintį augančioms kartoms,   tačiau vieną dieną visureigiu prisibridome iki 1 metro gylio, mat seniūnija pamiršo mus :) Teko keletą dienų pailsėti nuo civilizacijos ir tiesiog grožėtis gamta, siūlome pasigrožėti ir Jums. Kartais verta rizikuoti ir mesti viską velniop.

Gyvenimas yra gražus ar ne?







7 komentarai:

  1. Oi tos stirnos.., kiek pridarė žalos, mano tujas kelias apgraužė, vos supėjau kitas uždengti :)) o kaimynės visas kalnines pušis "nušienavo" beliks tik iškast, kai mes irgi vos suspėjome visas uždangstyti. Reikės deje galvoti apie tvorą šiais metais. O dar turime vieną kaimynėlę - lapę, kuri vis užklysta pas mus prie langų, net letenėle kartą į langą pastukseno :) tai tenka kokiu kauliuku vis pavaišinti, ir ji neatsisako, tai dabar matom ją kone kasdien :)) Gražu gyventi šalia gyvos gamtos, smagu jums, smagu ir mums, panašūs įspūdžiai su niekuo nesulyginami... Tikra atgaiva sielai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visos sodo augalus ir didžiają dalį dekoratyvių augalų esame uždengę vielos tinklo, viena obelis tik pasodinta buvo neuždenta tai per dvi dienas apsilanke svečiai :) O stirnoms kiek suprantame pritrūkus vitaminų pasavasarį užsinori paskanauti spygliuočiuos, buvo ir mums kelias kalnapušes ir serbines egles apvalgę :)
      Lapės aplinkui sukinėjasi, tačiau ateiti pusryčiauti į terasą dar nedrįsta :)

      Panaikinti
  2. Aš irgi puikiai suprantu šitą laimę :) Nors darbai Vilniuje ir, panašu, kad iš jo artimiausiu laiku visai pabėgti neišeis, bet namai arčiau gamtos. Nors sklypas tik 10a ir iš abiejų šonų kaimynai, pro langą matom didelius laukus, tas pačias stirnas, lapes, zuikius, lauke grynas oras, jokio triukšmo - pasaka tiesiog.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gyvenimas užmiestyje turi visą aibę privalumų, minusus kol kas įžvelgiu tik kelis, vienas iš jų nuolat purvinas automobilis :) nebent iki pat Jūsų veda asfaltuotas kelias. Mes kaimynų greta neturim, kas suteikia dar didesnę laisvę :)

      Panaikinti
    2. Žvyrkelio mažiau nei kilometras, bet to tikrai užtenka, kad automobilis visada būtų purvinas. Realiai yra tų minusų, kaip ir visur. Priedo kas mum pliusai - kitiem gali būt minusai, bet dabar tikrai nekeisčiau šito gyvenimo į pilnai miestietišką :)

      Gyvenimas be kaimynų lygiai taip pat - turi visai žavių pliusų. Turbūt gan dažnai gali pasijaust, kad esi vienas gamtoje ir su gamta :)

      Panaikinti
  3. Neblogi vaizdeliai.. Nors mano kaimas buvo praktiškai vienkiemis Viešintų sen. Šilų k. per gyvenimą nepamenu, kad būčiau matęs stirną :) O nuo tada kai nusipirkom sklypą Vilniaus r. jau kelis kartus mačiau stirnas ir zuikius. Priminkit kur jūsų namas randasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Netoli Pajūrio ir Klaipėdos :) beveik vienkiemis mieste :) Vilniaus mąstais būtų netoli centro :)

      Panaikinti