2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Pasistatyk tiltą pats arba liepto statyba 2

Statėm, statėm ir pastatėm, o dabar pilnai galime džiaugtis savo nuosavo kaimiško "SPA" malonumais. Turint nuosavą rojaus kampelį su nemažu vandens telkinių, lieptas kaip ir vienas būtiniausių statinių. Juo labiau tiek patys, tiek pas mus atvykę svečiai mėgsta pažvejoti, tik gaila, kad jiems ne itin sekasi pagauti didžiausius tvenkinio gyventojus :)
Pagrindiniai tilto statybos darbai, metalinių polių kalimas ir metalinės konstrukcijos virinimas, buvo atliktas žiemą, apie ką jau rašėme ankstesniuose įrašuose http://iknamai.blogspot.lt/2016/01/liepto-statyba-ir-musu-tvenkinys.html
Skaičiavimai, matavimai, reikiamų priemonių įsigyjimas ir kimbame į darbus, kuriems įgyvendinti prireikė kelių dienų ir kelių skardinių "Elio" :)
Vasarai, kaip galvojome liko tik pats maloniausias darbas, tačiau taip tik atrodė. Ant žiemą paruoštos konstrukcijos vasarą montavome 5x10 cm kelis kartus dažytus medienos bruselius. Norint juos pritvirtinti reikėjo išsigręžtį nemažai skylių, kas ir pasirodė vienas sunkiausių darbų tilto statybos projekte. Tam panaudojome visas iki šiol užsilikusias paletes ir lentas (norint turėti tvirtą pagrindą po kojomis). Visgi vaikščioti metaline konstrukcija, kai po apačia 2 m. gylis, o pas tave rankose į elektros lizdą įjungtas gręžtuvas ne pats smagiausias malonumas. Vėliau dar pastebėjome, kad ir sveikatos draudimas mano pasibaigęs :) 
Taigi sugręžus skylęs medinių bruselių tvirtinimams, sudęginus garantinį grąžtą Makita (pasirodo genda ir jie, bet ačiū už garantiją) ir sunaudojus gal 10 metalo grąžtų, sekė maloniausias darbas- terasinių lentų montavimas. 
Eglines terasines lentas įsigijome vietinėje lentpjūvėje, impregnuotas 2,8 cm. storio po 9 e. kv.m. Pasirinkome su grioveliais, visgi lieptas ilgą laiką bus drėgnas, tad norėjosi šiurkštesnio paviršio. Pagrindinis šių lentų minusas, jog į tarpelius renkasi smėlis, žemės ir tt. Tad kartas nuo karto reikia perlieti keliais kibirais vandens. Pagrindinis įrankis montuojant terasines lentas yra suktuvas - tarnaujantis jau itin ilgą laiką, kaltas - nelygių lentų ištiesinimui ir vinis - vienodams tarpeliams tarp lentų. Varžtus pirkome specialius terasinius 5x70. 
Tiltelis gavosi tvirtas, patogus ir gana nemažas. Siauroji dalis 1,5 pločio, aikštelė skirta poilsiui 2,5 x 3,5 m. kas pilnai tenkina kelių žvejų ar poilsiautojų poreikius :)





Kitiems metams teliko padengti lieptą alyvą, pasidaryti dėžę iš likusių lentų orapūtės ir kitų žvejybos įrankių laikymui, susikonstruoti meškerių laikiklius, pasėti žolę prie liepto, bei įsigyti automatinę žuvų šėryklą, kam yra atvestas elektros laidas.

O žuvis mūsų tvenkinyje gurmanės, kartais kimba taip, kad nutraukia ne patį ploniausią valą, o kartais net patyrusiems žvejams parodo špygą, neskaitant kiek jie yra investavę į savo brangius žvejybinius įrankius, boilius, pašarus ar specialius kvapus. Žvejyboje, kaip ir meilėje, sekasi ne visiems, svarbiausia, kad šeimininką atpažįsta :)



Nei žvyno, nei uodegos.

4 komentarai:

  1. na dėl gražtų tai man panašiai teko tvirtinti, sprendimas paprastas - imi ilgą 10,8 gražtą (jei tvirtinu su M10), pridedi lentas, ir tiesiai abi skyles padarai. naudojau perfą, tai jam nebuvo sunku su metalu susidorot, galima sakyt kad vienas lengvesnių darbelių :)) ir gražtai nelūžta be reikalo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tame ir bėda, kad galingo perforatoriaus neturėjau, tad teko suktis su paprastu elektriniu gręžtuvu, vėliau išbandžiau gręžimą panaudojant lentą, kas ženkliai palengvino darbą, bet vėl specifika dirbant ant vandens yra kita, nei dirbant ant visiškai stabilaus pagrindo :)

      Panaikinti
    2. Sveiki, kaip įkalėte metalinius polius?

      Panaikinti
    3. Rankiniu būdų su dideliuuuuu kūju :)

      Panaikinti