2015 m. sausio 30 d., penktadienis

Renkamės vidinius laiptus

Kažkaip negalvojom, kad laiptai gali būti toks nemažas galvos skausmas... Lyg ir žinom kokių norim, ir mums jie atrodo tokie paprasti, bet jau kainoooos... Iš tiesų, dar kai tik pradėjom rašyti šitą blog'ą, kažkas labai sukritikavo dviejų aukšto namo mintį, kai turim tiek daug žemės. Mes aišku skaičiavom: pamatai - brangiau, stogas- brangiau, mūras - irgi... Bet ne viskas taip tik ir skaičiuojama. 2 aukštų namui ir perdangos ir galiausiai tie laiptai. Kitas dalykas sąnariams senatvėj irgi bus vargo:) Kiek abu pasikalbam, tai kitas namas tikrai būtų vis tik vieno aukšto. Na bet yra kaip yra, vijam tas mintis ir statom savo pirmą namą sau, ne pardavimui. Taigi laiptai... Kiek išsiuntinėjom užklausų, kas teikės atsakyt, tai kainos svyruoja nuo 7000 iki 15 000 Lt. Kokybę labai sunku įvertinti. Atvažiuoja, pamatuoja, parodo keletą nuotraukų ir jau galim tikėtis galutinio varianto tokio, kokio norisi? Kažkaip laiptai pas mus bus patys matomiausi ir taip norisi turėti tokį variantą, kokį mes abu įsivaizduojam. Norim metalinių laiptų su medinėm uosio pakopom, mediniu porankiu. Štai tokie kaip va nuotraukoj. Kadangi pas mus viršuje jie pasisuka, meistras sako, kad su metaline sija U formos atrodys negražiai, o gal tiesiog sunkiau padaryt? Ir siūlo daryt iš 6 mm metalo.
Apsistojome ties šituo modeliuku
 
Jau darydami grindinį šildymą, be abejo, pasirūpinom ir pabetonavom laiptams aikštelę iš anksto.
Toj vietoj, kur aikštelė, tvirtinimui iškišome ankerius. Kiek jie bus reikalingi nesam tikri, bet tikrai nepamaišys. Geriau nupjauti, nei paskui gręžioti nežinia kur, kai visur grindinis šildymas. Antrame aukšte, kur bus turėklai, irgi palikome ankerius.
Visai neblogai žiūris ir laikini mūsų laiptai:) būtų kiek nuožulnesni, apšlifuojam, nudažom ir vuolia :)



 Jeigu laiptus nuspręstume daryti medinius, tai jie būtų tokie.

Šitie mums taip pat labai patinka, bet labai masyvi mediena ir t.t., žodžiu ne mūsų biudžetui:)
Mūsų laiptų projektas, 15-16 pakopų.


Taigi tie, kurie dirba ir su metalo, ir su medžiu, t.y. firmos tikrai nemažai "lupa", todėl svarstom, kad gal reikėtų ieškoti tiesiog meistrų, kas suvirintų karkasą, o poto kiti apdirbtų su medžiu... taigi ieškom... biudžetas nėra nesibaigiantis... deja :) Turit pastebėjimų dėl pasirinktų laiptų praktiškumo ir pan? Visada laukiam komentarų:)

32 komentarai:

  1. taip, deja laiptai viena brangesniu namo detaliu, bet grozis reikalauja auku :-D kadangi taip pat ribojo biudzetas, laiptu sijas ir tureklus padarem is pusies, pastaraja nudazysim baltai. tuo tarpu pakopos ir porankis bus azuoliniai..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na nezinau, ar jus cia smarkiai sutaupete - butumet dare viska is uosio, gautusi tokia pati kaina kaip derinant pusi ir azuola...nebent labai jau norejot azuoliniu pakopu :)

      Panaikinti
    2. Gal ne tiksliai issireiskiau :) pusies turejome savo, azuolo taip pat, medienos pirkti nereikejo, cia taupymo esme :) Tiesiog azuolo visiems laiptams nebeuzteko...

      Panaikinti
  2. Betoninių laiptų nesvarstėt?
    http://www.houzz.com/concrete-stair
    Gali būt ir elegantiški.
    Laiptuose labai svarbus tvirtumas-standumas, kad visas namas neskambėtų lipant.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarstėm, bet, kad nelabai jie gausis pigiau. Mums tikrai atrodė, kad mūsų pasirinktas variantas yra gana paprastas. Duodi metalą geram suvirintojui, padaro karkasą, o paskui apsiuvi su medžiu. Kaip du kart du. Bet va čia tik mums taip atrodo:) Meistrams atrodo itin modernūs, šiuolaikiški laiptai ir kainas plešia. p.s. visų tipų laiptų galima rasti tikrai tinkančių ir gražių, tad šiuo atveju didelis vaidmuo yra biudžetui.

      Panaikinti
    2. metaline konstrukcija nera pigi, ir cia laiptu meistras ne prie ko :) bet aisku labai grazu lengva ir siuolaikiska. Kiek teko girdeti is tecio kalbu, tai buna susiranda kas konstrukcija padaro atskirai, o po to jis jau tik medinem pakomom pasirupina (tetis mediniu laiptu meistras, bet deja jis tik aplink Vilniu sutinka daryti, jus berods kazkor toli).

      Panaikinti
    3. Na medinių mes dar labai neatmetam. Viskas priklausys nuo paieškų rezultatų. Jeigu darytume medinius, tai jie būtų tokie, kaip vienoje iš pateiktų nuotraukų:) Taip, mes gerokai toliau nuo Vilniaus.
      Va tik ką paskambino vieni meistrai ir aiškina, kad mums patinkantys laiptai yra pramoniniai ir kad "niekas tokių nedaro":))) tai labai gerai, sakau, kad nedaro... Vadinas turim skonį neblogą:)

      Panaikinti
  3. jei darytumėte betoninius ir dar ant betono medines pakopas tai laiptai dar brangesni būtu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Apalapke ir betona supilti galima patiems.Toliau beliks tik uz medi sumoketi.

      Panaikinti
    2. Na mes kažkaip nepasitikim savo jėgom šitoj vietoj. Lauko kokius laiptus, kur dvi, trys pakopos - galbūt, bet ne namo viduje, kur aukštis laiptų apie 2,8 ir dar viršuj užsisuka... na gal tiek to:)

      Panaikinti
    3. Pirmu kartu tokių laiptų, kurie puoštų namus, nepadarysi. Ten yra daug niuansų. Jau nekalbu apie kokybę. O dar kai užsisukimas suplanuotas, tai išvis. Mes pasidarėm laikinus (keliem metam) laiptus U formos su aikštele iš likusių gegnių. Jei nori prileisti gražiai ties grindimis, ties perdanga, turėt vienodas pakopas ir dar kad jie patogūs būtų, tai tikrai ne valados ir ne dviejų darbas vien susiprojektuoti.

      Panaikinti
  4. manau mediniai gautusi gerokai pigiau,jei rastumete paprasta staliu kuris kazkiek daugiau susigaudo.Namui pirkau klijuotos medienos sijas,ismatavimai 30cmx20cm,o bendras triju siju ilgis gavosi 30m.pinigu suma uz jas 1000eur.manau jums reiketu kur kas mazesniu siju,tad ir kaina butu visai kitokia.

    AtsakytiPanaikinti
  5. dar kazkaip tas posukis projekte nesaugus atrodo, neduokdie susipintu kojos ar kokie vaikai lakstydami slysteltu tame posukyje, nugarmetum tiesiai zemyn, jei jau daryciau tokius laiptus, tai ko gero rinkciaus varianta tiesu, be jokiu posukiu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na mes irgi darytume tiesius. Tiesiog statant pirmą kartą, tikrai gana sudėtinga sumatyti keleta žingsnių į priekį. Vienas iš pavyzdžių, dėl ko nebegalima to daryt yra antrame aukšte, laiptinėje būsimas langas. Pasukus laiptus į kitą pusę, nuvalyti jo jau nebegalėtume, nebent kopėčiomis:) o ir aikštelės pabetonuotos ir t.t. Žodžiu turime suktis iš padėties, tikimės pavyks susimodeliuoti ne tik gražius, bet ir saugius laiptus.

      Panaikinti
    2. ne veltui sako: pirma nama - nugriauti, antra - parduoti, treciame jau galima gyventi :D bestatydamas pradejau suprasti sio posakio minti :)

      Panaikinti
    3. pirmas uošvienei, antras pardavimui, trečias gal jau ir sau :)

      Panaikinti
    4. Manau, kad visi supranta, kas su tuo susiduria. Bet ne visi turi galimybes vadovautis šiuo posakiu (yra dar kitas, kad "pirmas uošvienei", mums netinka - uošvienės abi geros:) ). Kadangi nors ir pirmas namas, ir tikrai ne be trūkumų, bet statomas sau ir tik sau, tai stengiamės įžvelgti ne tik brokus, neapgalvotus sprendimus, bet ir privalumus to, kas mūsų visai netrukus laukia naujam name apsigyvenus. Mąstom pozityviai, netaupom ten kur jau nereikėtų taupyti ir gyvensim ilgai ir laimingai savo name :)

      Panaikinti
    5. Kas nedirba, tas neklysta, savikritika irgi sveikas dalykas! Viskas yra pataisoma, lengviausia visada yra nieko nedaryti. Kazkaip tuos trukumus nustumi i sali, jie matomi tik tuo momentu, kai pirmakart pastebi, veliau susigyveni ir net nebepastebeti pradedi, na aisku nebent, tai ikyriai trugdo kasdieneje buityje...

      Panaikinti
  6. Mes turime laiptus į gyvenamą antresolę. Pasiūlytos kainos už įrengimą buvo nuo 7k LT. Tikrai nesiruošėme tiek mokėti, ypač, kai laiptai mum nėra toks svarbus namo akcentas. Turėjome likusių gegnių nuo stogo, iš jų susimontavome karkasą, jį nušlifavome, impregnavome. Pakopom nusipirkom atrinktas maumedžio lentas iš "brokuotos" partijos. Viską impregnavome, ir bendrai laiptus turėjome už nepilnus 400lt. Laiptai atrodo išties puikiai, ypač, kai tik tiek tekainavo, žinoma, neskaitant savo įrengimo jėgų.:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Panašų variantą mes savo palėpės laiptams planuojam daryti iš atlikusių gegnių, bet IKnamai laiptai bus prestižinėje matomoje zonoje, todėl čia nelabai tinka toks variantas.
      Man gražūs laiptai tie su metalo rėmu ir medinėm pakopom, bet neprastai atrodo ir mediniai su metalo detalėm. Tik metalinį rėmą kokybiškai pagaminti manau kainuos dvigubai brangiau nei medinį.
      Savo namui jei reikėtų rinkčiausi betoninius laiptus su medžiu apdailintom pakopom. Betoniniai laiptai patys stabiliausi, tvirčiausi, tyliausi, kainos atžvilgiu manau visi variantai panašiai kainuos.

      Panaikinti
    2. Betoniniai laiptai buvo rimtai svarstomi dar prieš santechnikos vedžiojimą, net sąmatą vieną kitą turėjo. Realiai betoniniai laiptai-patys brangiausi, finansinių atžvilgiu apie 30 proc. Betoninį karkasą dar ir glaistyti reikia, kas taip pat yra gana nemažas žaidimas.

      Panaikinti
    3. Kažkada prieš keletą metų kai reikėjo laiptų, tai betoninį karkasą su išliejimu buvom sutarę už 2 Lt darbas + keli šimteliai betonas ir armatūra. Manau ir dabar galima rasti tikrai kas gali padaryti tokius darbus, yra privat betonuotojų, nereikia firmos samdyt. Užglaistyt ir nusidažyt patiems galima, nieko sudėtingo. Arba galima patikėt tinkuotojams, nedaug prisidės tų papildomų metrų jei viską tinkuos vienu metu.

      Panaikinti
    4. Pazistu labai gera meistra kuris gamina metalo konstrukcijos laiptus ir medinius garntija 5m kokibe puiki nr 861031210 neturiu nusiskundimu

      Panaikinti
    5. Po euro laiptu betonuotojai kainas jau uzsikele. Bendradarbis uz 17 laiptu mokejo 1300 euro.

      Panaikinti
  7. Išsiliesiu ir aš apie firmeles, darančias laiptus. Jeigu norite sužinoti tikrąją laiptų kainą, tai visus pasiūlymus, kuriuos gaunate iš firmų padalinkite iš dviejų. Įmonės dažniausiai viską piešia kaip labai sudėtingą projektą su 3d vizualizacijomis, kur parenkamos tik pačios geriausios 38 kartus lakuotos medžiagos, kad skambėtų labai šūstrai ir galėtų nulupti kuo daugiau pinigų. Galėčiau kokias 5minutes žvengti tokioms firmoms į akis kai pučia tokius skiedalus:D O kai paprasti žmonės dažniausiai nežino kaip kas daroma ir kiek kainuoja viskuom tiki. Kai su draugu tą procesą praėjau pats ir pamačiau, kad laiptai nėra toks stebuklas kaip laiptų firmos piešia. Visi turim bent vieną giminaitį ar draugelį kuris mielai jums pagelbėtų. Nėra ko bijoti ir drąsiai darykit kuo daugiau savo jėgomis. Pas mus name kai nupirkom jau buvo betono konstrukcija, beje už betono apsiuvimą ir turėklų padarymą firmos paprašys nelabai jau mažesnės sumos. Betono konstrukcija taip pat daryčiau su tuo pačiu draugu, nes už kruva betono, armatūros ir lentu tikrai nemokėčiau 1300 euru:D Laiptai gausis nerealūs, originalūs ir niekur tokių nepamatysite. Laiptų pakopos, priešpakopės, kitos medžiagos ir simbolinis mokestėlis draugui - apie 3500 lt. Kadangi laikas spaudė tai medieną pirkau iš medžio centro, nes pigiau nei ermitažas ar senukai. Jeigu normaliai pirkti mediena, reiktų į kokią lentpjūvę normalią nuvažiuoti. Kaina be turėklų. Mediena visur ažuolas. Laiptai alyvuoti, nes tai geriau už kitus būdus ir nepaslepia ažuolo grožio. Nemanau kad atsiras tokia firma, kuri už 3500lt padarys jums betono konstrukcijos apsiuvimą ažuolu. Priešpakopėms pasirinkom medį o ne tinkavimą ir dažymą sienų spalva, nes mačiau kaip atrodo tokie laiptai po kokiu 2 metų. Nusispardyt nenusispardo, bet užsineša nešvarumais, dulkėmis, o kai valote pakopas šluoste tai priešpakopėms baltumo taip pat neprideda. Apvadus darėm iš likusios medienos nuo išpjautų pakopų. Gavosi gražus klijuoto ažuolo skerspjūvis kvadratukais. Parduotuvėse visi laiptų apvadai atrodo šūdinai. Liko tik nualyvuoti laiptus. Kai bus padaryta imesiu foto. Bet dabar laiptai apdengti nes vyksta dar plytelių klijavimas pirmam aukšte.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už pastebėjimas :) firmelių ir prekybininkų antkainius visi nors kiek susiję su statybomis puikiai žinome, 100-200 proc. pelno yra gana normalus ir įprastas dalykas :)
      Betoninių laiptų įrengimas šiuo metu galutinai atkrenta nes glaistomos visos sienos, lubos, tad antrą kartą viską daryti aplink visą laiptų zoną nesinorėtų.
      Kokie atsiliepimai apie alyvuotus laiptus, ar nebus problemų, kad kas keletą metų juos reikės vis iš naujo atnaujinti. Mes aktyviai svarstome ar nepasirinkti alyvavimą antro aukšto medinėms luboms.

      Panaikinti
    2. .....,,simbolinis mokestėlis draugui....." aš niekaip nesuvokiu, iš kur visi turi draugų, kurie už simobolinius mokestėlius, buterbrodus ir kavą padaro pusę statybinių darbų??? Tai kas jie- vergai, ar bedarbiai, savo darbų neturi? Patys baigima namuką pasitatyti, tai net minties nebuvo draugų prašyti, ką nors daryti- visi dirbantys, užsiėmę savo darbais...

      Panaikinti
  8. Sveiki, gal turite koki patikimo meistro kontakta, kuris galetu apsiuti betoninius laiptus uz padoria kaina?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, šioje vietoje tikrai negalėsime padėti, teks paties ieškoti :)

      Panaikinti
  9. Vienintelis dalykas, kuris nepatinka medinuose laiptuose, kad su laiku (o kartais ir iškart) jie braška užlipus. labai erzina, kai bandai įmigti ir kažkas lipa į viršų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Linai, už nemokamą reklamą mums galėtumėtw lauko laiptų turėklus pasiūlyti, ar tinka :) labai jau akivaizdžiai reklamuojatės :)

      Panaikinti