2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Langai, langeliai.

Labai ilgai rinkomės langus, kurių paiešką pradėjome jau praėjusių metų rugpjūtį. Langus galėjome užsisakyti žymiai anskčiau, tačiau kol dar neturime name elektros ir signalizacijos, montuoti langus nedrįsome.
Pastaruoju metu statybos darbai įgauna didelį pagreitį ir primenu iš žiemos ledų besivaduojančią upę, ar iš ruskių nagų besivaduojančią Ukrainą :)

Realiai rinkomės tarp Komerling 88 ir Vekos Alphaline profilių. Vekos kaina gavosi nežymiai didesnė, tačiau kažkaip labiau imponavo ir buvo malonesnis rankai.

Langai pasirinkti Veka Alphaline 90 MD sistema su termorėmeliu. Stiklas FLOAT technologijos SAINT GOBAIN,  apkaustai SIEGENIA, paketo storis 44 mm (3 stiklai+TGI rėmelis+viskas užpildyta argonu), spalva tamsiai pilka, panaši į stogo.


Taip pat buvo užsakytos paradinės lauko durys iš Veka Softline 82 profilio su stiklu, katelinės durys pasirinktas pigesnis variantas.  Prie to pačio užsakėme ir garažo vartus su automatika (Ryternos). Dėl durų taip pat sukomę galvą, svarstėme klijuoto medžio duris, tačiau bijojome dėl galimų išsikraipymų, šarvuotos-geros, brangios ir neprastas šilumos laidininkas, aliuminės Horman irgi nieko. Tačiau salone pačiupinėjome Vekos durinį profilį pasirinkome būten jį, bent pirmas įspūdis labai neblogas, durys masyvios, rimti vyriai, pritraukėjai, 3 sandarinimo tarpinės, selektyviai stiklai ir kiti priedai.
Tiesa svetainėje atsisakėme stumdomų durų varianto dydžiojame lange ir pasirinkome paprastą balkoninių durų variantą, kas gana ženkliai atpigino mūsų sąmatą.

Langai jau gaminami ir manau kovo pabaigoje bus sėkmingai sumontuoti. Montuosime  su difuzinėmis juostelėmis iš išorės, vidaus angokraščius papildomai apšiltinsime jau sumontavus langus. Langai bus montuojami angokraštyje, pasak gamintojo juos  apie 1-2 cm. bus galima "išnešti" iš sienos į lauką.

Viską už gana neblogą kainą užsakėme Vinkelio salone, viskas bus gaminama Lietuvoje, jokių made in polska.

                                                         Slava Ukraini, heroyam slava !

6 komentarai:

  1. Vakar baige sudet langus analogiskus. jei butumet nusiunte samata i gipura tai jie mazdaug trecdaliu pigesni nei vinkelis ir uz ta pacia komplektaacija (net dar geresnius paketus daro nei vinkelis) ir taip pat gamina lietuvoj kaune As turejau samataa ir is vinkelio atbaide. Duris taip pat balkonines dejau. ir ka galiu pasakyt neskit langus i apsiltinima. tai kainuoja apie 1500 desimciai langu (vokiski kornsteinai)

    AtsakytiPanaikinti
  2. siuntėme ir mes jiems, viso buvome išsiuntę bemaž 15 užklausų, tad kainas visų firmų siūlomas žinojome, kaina labai panaši gavosi, ar net pigau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. pagalvokite apie tai, kad statant langus ir duris tuo pat metu isvedzioti signalizacija ir pajungti iskart. Jeigu aktualu zinoma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turite omenyje kazkokius daviklius languose? Per statybu buma 2008 kuomet mes statemes darbu, medziagu ir plastikiniu langu kainos buvo gan aukstos, taupem, tad nesidejom ir net nesidomejom. Dabar jau atsigavus finansiskai, galima pagalvoti apie signalizacija. Ypac kai vasara buvo apiplese 3 namus musu gatveje, tai dabar siek tiek neramu..
      Kitas variantas paprasciausia signalizacija su judesio davikliais kambariuose, ir ja pajungti ne prie apsaugos firmos, o prie telefono- vos tik kas- gauni sms. Bendradarbis siek tiek pasakojo, sudomino ir mane.

      Panaikinti
  4. Langai ir jų pasirinkimas užima tikrai daug laiko ir tai reikia padaryti atsakingai, nes nuo šio sprendimo priklausys namų šiluma ir kuro sąnaudos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kol kas savo pasirinkimu džiaugiamės, vienintelės probleminės vietos lauko ir terasos durys, kurias jau kelis kart reguliavome.

      Panaikinti