2015 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Virtuvė - tuoj kvepės Kalėdom...

Vaizdas pro virtuvės langą.

Taigi virtuvė. Tikrai vienas svarbiausių kambarių visame name, daug laiko ten praleidžiam, daug skanumynų gaminam ir pasisėdijimai virtuvėse juk patys jaukiausi, tiesa? Taigi pradedant nuo virtuvinių baldų, baigiant buitine technika.. Pradėjom rinktis baldus. Išsiuntinėjom dešimtis užklausų internetu, parašėm išmatavimus ir plius/minus kokio tipo plokštės norėsime, kad atsiųsti pasiūlymai nebūtų labai skirtingi. Virtuvės ilgis 9 bėginiai metrai, nes taip baldininkai skaičiuoja kainas. Rašėm, jog norėsime su Cleaf plokšte (Itališka, kaina apie 20 eur/kv +/-) ir Blum mechanizmais (yra gerų ir analogų, tiesiog rašėm, kad kainos visų siūlomų būtų vienodos logikos) ir daug, daug stalčių. Taigi pasiūlymai svyravo 14 000  - 4000 Lt (dar litais kainos buvo). Jeigu biudžetas būtų neribotas, tai pasirinkti gamintoją būtų buvę labai paprasta. Galiausiai vienam forume radome meistriuko, kuris dirba pagal patentą kontaktus, kurio kaina, brėžinukas, bendravimas ir darytų darbų pavyzdžiai mums buvo priimtiniausi. Plokštę pirkome Termopalas parduotuvėj, ten dideli plokščių  pavyzdžiai, geriau matomas raštas, nes iš tų mažiukų vaizdas visai sunkiai suprantamas. Išsirinkom Thermopal  cinamono spalvos ąžuolo plokštę bei Ecopal pilkšvas akmuo stalviršį. Stalviršį derinom prie grindų plytelių, kurių dar neturėjom, buvo tik įsivaizdavimas:) Bendroj sumoj virtuvės baldai mums atsiėjo apie 1900 eur (itališkos plokštės, visur Blum mechanizmai, kokybe esam patenkinti). Taip pat labai svarbus "kambariukas" projektuojant namą buvo sandėliukas prie virtuvės. Lentynas sumeistravom patys. Sprendėme, kokias duris dėti į sandėliuką, ir nusprendėm daryti iš tos pačios plokštės kaip virtuvės baldai (viršutinė dalis). Tas pats meistras padarė ant bėgelių stumdomas duris. Kol kas esam patenkinti, vienintelis minusiukas tai sandėliuko apšvietimas su judesio davikliu, kuris pradeda erzint. Čia jau nebuvo geras sprendimas:)








Sandėliukas

Sandėliuko durys

apatinė dalis beveik vien stalčiai

Nenorėdami užgriozdint virtuvės dalį virtuvinio pasirinkome baltos spalvos.

Palangę apklijavom ta pačia mozaika, nebaisus mums vandenėlis dabar:)


Žvilgsnis iš sandėliuko.

Buitinė įranga. Žinios apie buitinę techniką tikrai prasiplėtė:) Nusprendėm viską pirkti internetu, nes kainos net be derybų yra geresnės, nei didžiuosiose buitinių prietaisų parduotuvėse su neva jų taikom nuolaidom. Kadangi pirkinių krepšelis buvo labai gausus, buvo galima ir pasiderėt. Pirkom: šaldytuvą, indaplovę, mikrobangę, orkaitę, kaitlentę, skalbimo mašiną. Kriterijų dabar visų nesurašysim, nes kiekvienam savo. Mums buvo aktualu kaina, gamintojo patikimumas, energijos taupumas ir t.t. Ilgai svarstėm, dvejojom dėl šaldytuvo - integruotas ar paprastas. Kitaip sakant grožis ar praktika. Nugalėjo sveikas protas. Vis tik integruoti, kiek teko apžiūrėti, tikrai gerokai nusileidžia pastatomiems tūriu. Turint labai didelį biudžetą, galima leisti sau tokią prabangą ir turėti didelį, erdvų, brangų integruotą. Mes nusprendėm, kad pinigus rasim kur išleist ir bandysim kažkaip įspraust gražiai paprastą, pastatomą šaldytuvą. Šituo sprendimu iki šiol esam tikrai patenkinti. Pirkom Elektrolux šaldytuvą, didelį, talpų ir taupų. Toliau apmąstymuose buvo indaplovė - didelė ar maža. Pasirinkom didelę su perspektyva, kad nebūsim visada dviese:) Ir sprendimas vėl tikrai geras, juolab kad vandenukas mums nekainuoja, o elektros sąnaudos gi panašios. Išsirinkom Bosch gamintojo indaplovę. Trečia dilema: orkaitė su pirolize ar be:) Išsirinkom su, ar pasiteisins sunku pasakyt, dar neprireikė:) Ketvirta dilema: mikrobangė integruota ar paprasta, bet talpesnė. Šitoj dilemoj nugalėjo jau estetika, nes toks sprendimas mums pasirodė vientisesnis ir grąžesnis, tad gavos kiek brangiau, bet esam patenkinti. Kaitlentę, gartraukį, skambimo mašiną išsirinkti buvo lengviausia. Viską pirkom internetinėj parduotuvėj max24.lt, dar su keliom buvo irgi gana atkaklios derybos. Visi derisi:) Labai smagu. Nuo viso krepšelio mums gavosi apie 300 eur nuolaida.

Šaldytuvą "įkišom" į spintą, turim pusiau integruotą variantą. Visą buitinę įrangą specialiai rinkome vienos spalvos, kad derėtų.
 Ir pabaigai mūsų senukas stalas, parvažiavęs dar iš Sibiro, senelio gamybos. Jį greitu metu restauruosime, kol kas spalva kiek iškrenta iš konteksto, bet čia laikina, o tokio daikto išmesti nevalia:)
       Šiandien apmąstymuose imbierinių sausainių kepimas... taigi tuoj kvepės Kalėdom:)



32 komentarai:

  1. Sveikinimai :)

    1900 eur uz baldus - o kiek cia metru? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visada įsivaizdavau, kad virtuvės langas turi sueiti su stalviršiu, net tas pats stalviršis tarnauja kaip palangė. Net lango aukštis taikomas pagal spinteles. Bet palangė aukščiau ir irgi gražiai žiūrisi. Įdomu, kodėl darėte "kitaip"?
    Kaip suleidote plyteles ant palangės išorinio kampo? Ar naudojote juostą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes irgi tokį variantą svarstėm, bet projektuojant namą galima sakyt patiems, tokių "smulkmenų", kaip lango aukštis ties baldų aukščiu neapgalvojom, nors tiesa pasakius paskui langą didinti galėjom, bet nusprendėm pasilikt ties šiuo variantu, ir tikrai nesigailim, nes mūsų atveju visiškai nesitaško ant lango(apie tai irgi galvojom), beto palangė atlieka ir tikrą palangės funkciją, bus laikomi prieskoniniai augaliukai, gėlės. Juostų nenaudojom, pas mus klijuota mozaika, tai meistras tiesiog visur užsilikonino. Bet kad ant tos palangės nuo čiaupo vandens visai nekliūna, tad ten drėgmės kaip ir nėra.

      Panaikinti
  3. Įraše paminėta, 9 bėginiai metrai;) Dauguma, dar litais skaičiuodavo apie 1000 Lt/m ir daugiau...

    AtsakytiPanaikinti
  4. as kazkaip irgi tos nuomones, kad pastatoma buitine technika tikrai bendro interjero vaizdo negadina, juo labiau, jei dar ir sutaupyti padeda.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Smagiai Kalėdom kvepės naujojoj virtuvėj, kuri labai jau šauniai atrodo! :) Vaizdelis pro langą irgi gražus. O sandėliukas tikras gėris šalia virtuvės, mūsiškis truputėlį toliau, nes neišėjo šalimais suprojektuoti. Gera turėti papildomos vietos susidėti visokiems rakandams, stiklainiams ir viską turėti "po ranka".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sandėliukas vienas geriausių sprendimų mūsų projekte 3 kv.m. lentynos nuo pat žemės iki viršaus, puikiai tilps ir nemažas šaldiklis :)

      Panaikinti
  6. tik negadinkit stalo! :) jis gi puikiai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Stalo ir negandinsim, tik apšveisim, perdažysim ir naują stalviršį ąžuolinį uždėsim :)

      Panaikinti
  7. super atrodo. Man tiesa sakant neintegruoti saldytuvai labiau aptinka nei integruoti, jusiskis nuostabiai atrodo. Ziurint i jusu virtuve man kazkaip (mano skoniui) truputi gaila, kad pasirinkote tokias tamsias grindu plyteles - oj kaip norisi sviesios smelio spalvos, butu sauleta labiau. Bet kiekvienam savo - labai elegantiskai atrodo. Smagu. O su visais baldais ir visa iranga - kokia gavosi virtuves kaina? Nes manes vasara laukia sis malonumas irgi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaldytuvo sprendimas pasiteisino puikiai, talpa irgi visai kita nei integruoto.
      Plytelės realybėje yra gana šviesios, nuotraukos to neperteikia :) Dėl pilkos spalvos buvome nusprendę jau seniai. Saulės per akis per pietų pusėje esančias vitrinas ir baltas sienas :)

      Panaikinti
    2. supratau, kad kaina yra didele paslaptis... ;)

      Panaikinti
    3. Baldų kainą esamę parašę, o buitinė technika labai jau individualus dalykas, kur daug kas priklauso nuo A su pliusiuku kiekio, modelio naujumo, papildomų kartais visiškai bereikalingų funkcijų, ekranėlių, apšvietimo, derėjimosi ir pačio žmogaus įnorių.
      Vieni nori tik geriausių firmų vandens maišytuvų, mes pasirinkome dvigubai pigesnį Ikea gaminį, kuriuo neatsidžiaugiame. Realiai visa technika kainavo panašiai kiek ir baldai.

      Panaikinti
  8. Saldytuvo atidarymas butu patogiau is kitos puses... dureliu varstymo puse nesunku pakeisti ☺

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, bet taip paprasčiau ir patogiau nuo sofos atsikėlus didelįįįįį šaltienos gabalą įsidėt....aukojamės vardan konforto

      Panaikinti
    2. Tai, kad virtuvė pakankamai didelė, šaldytuvas neturi būt kompaktiškas kaip kad mūsų namuose.

      Panaikinti
    3. Virtuvė turi būti funkcionali, o funkcionalumo įmontuojame šaldytuve nelabai matome, estetika taip, bet mūsų įžvelgtus minusus jau įvardinome :)

      Panaikinti
  9. Tas stalčius uogienėms ir kitiems vakuotiems maisto produktams sudėti laabai patogus atrodo. O ir šalia turėti sandėliuką yra be galo patogus ir tinkamas pasirinkimas tikrai namų šeimininkei.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Pastebėjau ir aš tą, kad perkama buitinė technika internetu yra daug geresnėmis kainomis, net be derybų. Šiaip keista, bet dar didesnis pliusas, kad visa tai ką užsisakau pristato, man kaip vienišai mamai, tai labai naudinga paslauga.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbiausi visus modelius apžiūrėti gyvai, o tada kai galima prekentis ir internetu :)

      Panaikinti
  11. Sveiki, tik vakar atradau Jūsų tinklaraštį, kuris labai informatyvus ;-)
    Labai patiko Jūsų virtuvė. Gal galėtumėt pasakyti, ar patogu naudotis viršutine kampine spintele ir kokius sprendimus įgyvendinote kampinėje apatinėje spintelėje: suktukas, ar paprastos lentynos? Būčiau dėkinga už atsakymus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbiausia, kad atradote :) nors blogas mūsų gyvuoja jau 4 metus :)
      Spinteles darėme iki pat lubų, nes nenorėjome to įprasto tarpo tarp spintelių viršaus ir lubų, kur kaupiasi nešvarumai ir dulkės.
      Pasiekti viršutines lentynas nėra labai paprasta žemesniam žmogui, tačiau tai puikiai galima išspręsti paprasčiausiomis nedidelėmis, stilingomis kopetėlėmis-laiptukais, kuriuos bent mes galima pasidėti greta esančiame sandėliuke. Suktukų, įmantrių šiukšliadėžių ir kitų išbranginančių sistemą nenaudojome, paprastos lentynos+stalčiai+kokybiški pritraukėjai-pakelėjai.

      Panaikinti
    2. Dėkui už atsakymus.
      Nesidomėjau anksčiau statybomis, tai ir nebuvau radusi tokio gėrio ;-)
      Pas mus gaunasi net 2 kampinės spintelės, tai dabar dideliuose apmąstymuose, kaip pigiai ir patogiai pasidaryt. Dėkui, kad dalinatės patirtimi ;-)

      Panaikinti
  12. Labai graži virtuvė. Pas mus virtuvėje irgi tokios pacios viršutinės baltos spintelės. Tikrai gražios, bet nepraktiškos. :)Gražiai pas jus atrodo įmontuojama buitinė technika.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveiki, rinkotės gartraukį su išoriniu varikliu. Kokį gartraukį ir kokį variklį pasirinkote? Gartraukio ir aš ieškau iš pigiausių montuojamų į spintelę, o kokį variklį pasirinkti, gal galite rekomenduoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paprastas ištraukiamas-įmontuojamas gartraukis, Allienzi firmos, galia 800 ir plaunami filtrai :)

      Panaikinti
  14. Sveiki!
    Beieškodama internete apie virtuvės planavimą atsitiktinai radau Jūsų puslapį. Labai nudžiugau. Kad taip viskas vaizdžiai Jūsų nupasakota.
    Ir kas svarbiausia, pagal virtuvės vaizdą, labiausiai artimiausias variantas mūsų virtuvei. Is virtuvės ertmė panaši į salioną priešais. Sandeliukas irgi 3 kv.greta.
    Tik abiejose sienose virtuvėje langai pas mus. Pas Jus-vienoje.
    Jūs rašote, kad 9 beginiai m.komplekto. Gal galite pasakyti, kokie pas Jus abiejų sienų matmenys pan.?
    Pas mus viena siena apie 4.30 m.
    , o kita apie 3.40 m. Svarstau jei per abi daryti virtuvę ar ne per didelė. Ir ar viduryje nemaišytų virtuvinis staliukas.
    Pas Jus prie sienos vietos jam yra, pas mus tik viduryje.
    Mes jos dar nedarome, bet turiu nuspręsti kuriame lange kriauklė bus. Pagal tai ir visa kita pasidėlioti.
    Labai ačiū už atsakymą.
    Ramunė

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki:) smagu, kad mūsų patirtis gali būti naudinga. Virtuvės sienos pas mus 4m. ir 2,8 m. 9 metrai, tai čia viso su antru aukštu. Langas yra toje sienoje, kuri 2,8m, kitoje pusėje taip pat yra langas, bet vitrininis ir prie krašto. Šiaip tie 9 metrai spintelių yra daugiau negu pakankamai, nes sandėliuke visko labai daug telpa. Realiai visų spintelių net neišnaudojam kol kas. Bet taip yra dar dėl to, kad mes spinteles darėme iki pat lubų, ir tuo labai džiaugiamės, nes iš ankstesnių patirčių, tas spintelių viršaus valymas - menkas malonumas. Žinoma viršutinėse spintelėse nelabai ką laikome, bet retai naudojamus daiktus galima laikyt. Jūsų sienos ilgesnės, tai jei darant su įmontuojama orkaite viršuje, šaldytuvu, gal to antro aukšto spintelių ir nereikia? Juolab, jei sandėliukas šalia. Kokiam aukštyje yra langas? tai svarbu planuojant kriauklę prie lango. Galimi du variantai, daryti stalviršį su palange viename aukštyje, ar žemiau. Na o kalbant dėl stalo, tai stalas stalui nelygus. Mūsų virtuvėje per vidurį jis tikrai maišytų. BET: mūsų stalas nemažas, virtuvė siauresnė. Galėčiau Jums atsiųsti mūsų virtuvės tikslų brėžinį, gal brūkštelkit per Facebook žinutę IK namai.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nuoširdus Jums ačiū, kad atrašėte.
    Vadinasi Jūsų virtuvės ir mūsų dydis daug maš panašus. Skiriasi tik pan.po koky pusmetrį. Pagal foto visai neatro, kad Jūsų virtuvė labai labai didelė. O aš ir dvejojau ar daryti per abi sienas, gautūsi apie 7.70 m.bendrai, o pas Jus 6.80 m., ar tik per vieną sieną, tada būtų 4.30 m., kaip ir atrodo mažoka. O kaip natūroj sunku dbr įsivaizduoti.
    Gal tada reikia planuotis per abi sienas, tik tada svarstau, kad viršutinės spintelės gal ir nebūtinos (kaip ir Jūs paminėjote, kad gal nėra būtina), nes juk viskas remiasi į pinigus, ir plius dar sandeliukas greta. Gal tada erdvė atrodytų didesnė.
    Ten kur pas Jus šaldytuvas, pas mus įėjimas is siauro koridoriaus ir iškart kur pas Jus orkaitė, pas mus sandeliuko durys. Ta siena kur pas Jus langas, pas mus 4.30 m.su langu lbiau šone, o ta kur pas Jus sandeliukas irgi langas, o siena 3.40 m., ir anga į pailgos formos salioną, kaip ir pas Jus, priešais Jūsų virtuvinį langą, jei viską gerai supratau. Dėl to ir sakau, kad Jūsų variantas artimiausias mūsiškiam. Daug foto žiūrėjau, skelbimuose parduodamų namų, niekur nieko pan.neradau daugiau.
    O pas mus stalviršis turėtų gautis kartu su palange vieno aukščio.
    Tik man dbr dėl to virtuvinio staliuko dilema. Jei virtuvė per abi sienas, ar nebus jis labai ant tako. Nors į saliono praėjimą turėtų likti kokie 2.70 m.
    Jei virtuvė būtų tik vienoj sienoj, tada jis nemaišytų šone, bet tada komplekto atrodo mažoka. Tai ir nežinau.
    O staliukas rupėtų vidutinis. Gal koks apvalus, 6 žmonėn.
    (salione už poros metrų turėtų būti didelis stalas su kėdėm). Bet man rūpi ir virtuvėje.
    Per Facebook'ą parašyti negaliu. Nes jo neturiu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki, gal kontaktus galėtumėme duoti meistriuko? Ar vis dar patenkinti jo darbų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, kol kas viskas tvarkoje :) parašykite https://www.facebook.com/IKnamas/

      Panaikinti