2014 m. liepos 20 d., sekmadienis

Vidaus tinkavimas kalkiniu tinku

Namas ištinkuotas, tinkas jau beveik visur išdžiūvęs. Tad apie visus nuotykius nuo pat pradžių.

Darbai truko apie 7 d. dirbo keturi tinkuotojai, viso buvo ištinkuota apie 450 kv.m. namo sienų, ką keletą kartų skaičiavome su lazeriniu matuokliu. Tinką pasirinkome kalkinį, gipsinis tinkas inponavo tik savo lygumų, tačiau ir kainos šiai dienai gana nemažos ir minusų tam tikrų taip pat jis turi. Vieno kv.m. kaina su medžiagomis 20 lt.

Keramikiniai blokeliai išilę ir ypač mėgo gerti drėgmę, kas itin trugdė tinkuotojams. Pradžioj visos sienos buvo laistomos vandeniu, vėliau gruntuojamos ir purškiamas pirmas tinko sluoksnis, kuris per kelias dienas pilnai sukietėjo, tada jau buvo galima dėti ir antrąjį sluoknį. Bendras tinko sluoksnis gavosi apie 1-2 cm, priklausomai nuo sienų "lygumo". Lauko sienos gano lygios, tačiau vidinės mūrytos kitų jurgelių meistrelių buvo keliose vietose išvirtusios, ką nesunkiai pataisė tinkas. Kampus visur naudojome metalinius.

Kas ypač nepatiko, tai archajiškas langų dangstymasis plėvelė ją tvirtinant į lango ankoraščius vinimis, gerai kad dar nebuvo suklijavę vidinių garo izoliacinų juostų.


Sienų lygumu likome patenkinti, tačiau jų užtrynimas nesužavėjo, matyt pasirinktas netinkamos frakcijos smėlis, kas vietomis neleido dailiai užtrinti tinko.

Didelis tinkavimo mašina minusas, jog buvo apipurška tinku viskas (gegnės, vietomis net stogo plėvelė), gerai, kad daug ką patys kruopščiai buvome užklijavę.

Na ir pačios įdomybės pabaigai. tinkuojant antrą aukštą per murloto ir stogo kelių cm tarpą tinkuotojai sugebėjo neapsižiūrėti ir užpuršti ant garažo stogo kalkinio skiedinio, nors visas reikalingas apsaugos priemones turėjo. Vėliau man nebūnant sugalvojo įkaitusį stogą pavalyti druskos rugšties tirpalu, kuris kalkes pašalino be problemų, tačiau kartu ir vietomis pakeitė garažo stogo spalvą.........Ilgai aiškinomės, pasitelkėm į pagalbą net stogo gamintojo atstovus. Tad teko nuskausminti tinkuotojus finansiškai. Ateityje teks keliasdešimt lapų keisti naujais, dažyti ar tiesiog nežiūrėti į stogą :)



Beje su visais meistrais prieš jiems pradedant dirbti sudarome sutartį dėl terminų, įkainių ir atsakomybės.

Fasado darbai eina į pabaigą, apie tai sekančiuose įrašuose :)


12 komentarų:

  1. Nieko sau - tinkuotojai sugadino stogą :D Matyt retai kada išgirsi ar perskaitysi tokį sakinį. Pas jus lenkiškas stogas kiek atsimenu? Turbūt yra taip pat kaip ir eternito specialiūs dažai? Ar reikia patiem ieškot ir bandyt atitaikyt?

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip lenkiškas cembrit arba juokingesnis pavadinimas eurofalaa :)
    dažų gauti problemos nebus, tik nuplauks gamyklinė garantija stogo dažomiems lapams

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nieko baisaus, is apacios neturetu matyti siferio pakitusi spalva :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveikinu turesite visus kampus po 5metu surudijusius

    AtsakytiPanaikinti
  5. turėsim tai turėsim, tačiau stovi tie kampai pas visus dešimtmečiais ir nelenda jokios rudys..... cinkuoti visdėlto jie

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pas mane irgi kampai sudeti, jau antri metai kaip jokiu rudziu

      Panaikinti
  6. jei namas ištinkuotas ir negyvenamas laikomas keletą metų gal ir yra tikimybė kad nuolatinėje drėgmėje esantis kampas pradės rudyt, tačiau jei apdaila vyksta gana greit manau tikimybė yra minimali

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, mes jau irgi priėjom prie šio etapo, tai gal galite atsiųsti tinkuotojų kontaktus į paštą liolikiuxe@gmail.com. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  8. jei reikia blogų meistrų kontaktų-galiu duoti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai perskaičiau Jūsų įrašą apie sienų glaistymą, tai jau supratau, kad geriau šitų meistrų neimti. :)

      Panaikinti
  9. is sudinu bloku kai statai nenorek finalo 100%, y tinko pabraizymus glaisto kad 10 kg daugiau ytepiai tai tikrai nieko blogo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pikti statybininkų profesijos atstovai komentuoja? Blokeliai vieni iš geriausių ir šilčiausių kas yra rinkoje, nei kiek nesigailiu jų pasirinkimu, o kad statybininkams LENGVIAUSIA dirbti su fibo ar duju silikatu čia jau kitas klausimas :)

      Panaikinti