2014 m. birželio 10 d., antradienis

Rekuperacija. Neišsirenkam...


Mūsų manymu rekuperacija yra neatsiejamas dalykas nuo šiuolaikinių namų, t.y. tokių sandarių, be plyšelių ir pan:) Anksčiau namai buvo ne tokie sandarūs... Žodžiu esam apsisprendę, kad be šito - niekaip. Ir prasidėjo domėjimasis "kas su kuo valgoma". Atvirai pasakius šitoj srity trūksta žinių labai ir įsigilinti į viska gana sudėtinga, kai prie to dar reikia papildomai domėtis visais kitais vidaus darbais, nes pagreitį įgaunam, o spėt viską suprast - sunku... Viso ventiliuojamo ploto bus apie 140 kv. m.



Taigi ką mums siūlo? turim 3 variantus (cituojam):
1. Rekuperatorius Vent-axia Lo-Carb Sentinel Kinect B PLIUS/ Auto ByPass / Apsauga nuo užšalimo / oro
srautas iki 500m³/h / Suvartojama galia iki 180W / išmatavimai 550x720x780 / svoris 25kg / Naudingumo
koficientas iki 95% / Šiašiakampis šilumokaitis / Automatinis drėgmės matuoklis
2. Rekuperatorius ALASCA EKO 400. ALASCA EKO 400 plokštelinis rekuperatorius su higroskopinės celiuliozės šilumokaičiu, kurio šilumos atgavimo koeficientas siekia iki 90 %, su pilnai atskirtais oro
srautais, pilnai programuojamas (savaitinė programa).
3. Rekuperatorius KOMFOVENT REGO 450 rekuperatorius yra efektyvus rotacinis komfovent firmos
šilumokaitis, kurio šilumos atgavimo koeficientas siekia iki 90 %, rekuperatoriuje sumontuoti
aukšto efektyvumo ventiliatoriai, pilnai programuojamas (savaitinė programa).

Pirmasis (pigiausias) variantas atrodo toks mažiau žinomas, nes nepavyko rasti beveik jokių atsiliepimų. Brangiausias žinoma yra Komfovent, bet čia ir kyla klausimas ar verta investuoti tikrai didesnę sumą į žinomesnį vardą, ar kiti du variantai irgi yra patrauklūs. Beto siūloma kaina mums tikrai yra sunkiai įkandama. Mums aiškino, kad Alasca neturi dar kainos, nes naujai atėjo į rinką ir pan. Na bet čia gal eilinis tos pardavėjų triukas...
Ir dar apmąstymuose yra dėl ortakių pasirinkimas: skardiniai ar plastikiniai? Dėl aprišimo (na kad lubos labai mums nenusileistų) labiau gal rinktumėmės plastikinius, nes diametras mažesnis, o skardinio nors kaina mažesnė, bet diametras jau nemažas. Čia mums aktualu dėl to, kad lubų aukštis dabar yra apie 2,8 m., labai nusižeminti nebesinori...
Gal kam teko susidurti su kažkuriais rekuperatoriais konkrečiai ar esate girdėję gerų/blogųb atsiliepimų:) Šiuo klausimu mums bus labai naudingi visi pastebėjimai, ką galbūt svarbu būtų žinot ir pan:) 

19 komentarų:

  1. Rekuperatoriu sau pirkau is www.laumiva.lt Ukrainieciu gamybos, kokybe gera, kaina tuo labiau. Gal nera kazkokiu stebuklu ir programu kaip kituose, bet man to ir nereikejo. Mano supratimu rekupas turi buti ijungtas VISADA ir daug mazesniu greiciu nei rekomenduoja pardavejai. Tie rekomenduojami 300-500m3/h tai jau vejas namuose. Gryno oro pakanka ir prie 60-100m3/h padavimo.
    Ortakius susimontavau skardinius, apie plastika net negalvojau. Labai norint taupyti auksti, galima galvoti apie staciakampius skardinius ortakius. Bet jau isauga kaina automatiskai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. beje nepaminėjom, meistrai siūlo ištraukimą daryti tik didžiosiose patalpose ir antro 2 laiptinei bei visuose wc, o oro padavimą daryti visose patalpose. Jei naudojant skardinius ortakius, kiek sumažės lubos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Būtinai pasidarykit vėdinimo sistemos projektą, vien meistrais nepasikliaukit. Vis tiek visos sistemos kaina sieks apie 10k Lt, nepagailėkit kelių šimtų Lt normaliam projektui. Paskui būna, kad blogai suprojektuota sistema dirba taip garsiai, kad ji net nenaudojama, o ~10k į tai įdėta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip jus ortkyna issivedziojote uz 1600,as kiek klausinejau tai 150kv.m namui apie 5000lt.vien ortakynas,brangoka

      Panaikinti
  4. Sveiki. pas mane sumontuotas KOMFOVENT REGO 450. efektyvumas tikrai geras. visa ziema ne vieno kart nejungiau teno. prie -20 tiekiamas oras buvo +18 laipsniu. Pati rekuperatoriu gavau uz 4500 lt, o vamzdynas 130 kv. namui kainavo 1600lt. Ju varikliai labaaaai ekonomiski. Siulau tik si varianta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei nepaslaptis kas už tokią kainą pasiūlė? patys montavo, ar kažkas kiti?

      Projektas ir mes manome, kad reikalingas, tik reikia jį nemokamą išsiderėt perkant rekupą ar užsakant darbus :)

      Panaikinti
  5. Man ir projekta ir sumontavo draugas uz simboline kaina. o rekuperatoriu taip pat jis nupirko. aisku jis gauna didmenine kaina.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jums pasisekė, mes draugų-šios srities specų neturim :)

      Panaikinti
    2. Nuu, Markoo, pasisiūlėt padėt žmonėm, kitaip būtų labai negražu girtis kad kažką po blatu gaunat :)

      Panaikinti
    3. tikrai rekomenduociau drauga, jei butu arciau zemaitijos :)

      Panaikinti
  6. tai gal draugas komandiruotės į vakarų Lietuvą kelioms dienoms norės :) pažvejot, pasidarbuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. parašykite savo emaila, bus paprasčiau bendrauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki, jus lyginate skirtingo tipo rekuperatorius. Pirmi du yra plokšteliniai rekuperatoriai, o trečias su rotaciniu rekuperatoriumi. Jei tikrai norite plokštelinio rekuperatoriaus (nors tikrai nerekomenduočiau rinktis plokštelinį),
    tai Komfovent įrenginį reikėtų rinktis iš plokštelinių gamos t.y."komfovent-domekt-RECU-300VE-EC-C4plus"
    http://www.komfovent.lt/files/domekt/RECU-300V_LT.pdf
    Beje, REGO-450VE modelis yra šiek tiek per galingas Jūsų kvadratūros namui, siūlyčiau pagalvoti apie "domekt-REGO-400VE-EC-C4plus" modelį, kuris yra pigesnis už "450" modelį.
    Dėl plastikinio ortakio skersmens.... pagalvokite ko jums reikia, ar tylios ir efektyvios sistemos ar būtinai aukštos lubos. Plastikas ar cinkuota skarda, yra visai nesvarbu, svarbu yra oro greitis ortakyje, o kuo vamzdžio skersmuo mažesnis, tuo oro greitis didesnis bus.
    Naudojant cinkuotą ortakį, prarasite aukščio 100 - 130mm.

    AtsakytiPanaikinti
  9. O kodel rotacinis geriau ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kol kas vadovajamės turinčių žmonių atsiliepimais ir montuotojų patarimais. Rekupo dar nėra, tad daugiau nieko komentuoti ir negalime :)

      Panaikinti
  10. Sveiki, gal jau turite sumontave rekupa, idomu visos detales:) tikiuosi pasidlainsite su visais skaitytojais:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, kol kas dar nėra, yra pirmesnių pirkinių :) bet manau iki kitų metų tikrai bus, liko į lauko išvesti vamzdyną :)

    AtsakytiPanaikinti