2014 m. birželio 7 d., šeštadienis

Grindų betonavimas

Darbai atlikti prieš gerą mėnesį, tačiau įrašui laiko atradome tik dabar :)

 
Per vieną dieną, tiksliau nuo 10 val. iki 18 val. greiti, jauni vyrukai išbetonavo mums visas grindis, darbas greitas, gražus, apie kokybę galėsiu pasakyti kai bus dedamos grindys ir klijuojamos plytelės, bet  bent dabar žiūrink viskas labai gražu.
Pirmame aukšte betono storis gavosi apie 7-8 cm, garaže ir katilinėje apie 10 cm, antrame aukšte apie 6-7 cm. Grindų lygiai buvo nuimami lazeriniu-vandeniniu nivelyje.

Viso sunaudota apie 70 maišų cemento, 3x5 L talpos betono plastikifkatoriaus skirto šildomoms grindims ir labaaaaaaaaai daug plauto, betonavimui skirto žvyro, kurio tiksliaus kiekio net nepateiksime.

Betonuojant ties slenksčiais, svetainėje ir kitose didelėse patalpose buvo įrengtos spec. deformacinės siūlės, kad betonas ateityje trūktų būtent toje vietoje, kas dabar jau yra matoma :) Nežinau gerai tai, ar blogai, tačiau trūkiai atsirado būtent tose vietose.

Prie vitrininių langų ir durų betonuojama nebuvo, palikome 20 cm. pločio ruožus, kur paskui klijuosime XPS polistirolą atitinkamo storio, įdant išvengti galimų šalčio tiltų.

Kvadratinio metro įrengimo kaina be medžiagų 9 lt, tad tai vienas pigesnių ir greitesnių etapų :) Kietas pagrindas po grindimis džiugina, name ženkliai švariau, po truputį ruošiamės fasado šiltinimo ir vidaus tinkavimo darbams.


Numatomosios vietose kur tvirtinsins laiptų turėklai ir patys laiptai įbetonavome metalinius ankerius. Laiptų aikštelėje 1 a. putplasčio dejome 10 cm, tad betono ten gavosi netoli 18 cm. manau užteks :)

Name įvyko ir pirmas smagus vakarėlis, smagu kai jau galima ir kojom patrypti :)
Beje naujasis mūsų pirkinyės krosnelė Jotul F3 MF, pajungsime artimiausiu metu :)


 Kodėl krosnelė, o ne židinys :) ? jeigu bus daug besidominčiu galėsime padaryti atskirą įrašą. Tiesa aktyviai svarstėme pirkti devėtą norvegišką, tačiau šią įsigijome labai palankia kaina, o ir garantija 10 metų.

7 komentarai:

  1. 2m gulsčiuką padėjus greit pasimato kaip kruopščiai dirbta :) gražiai atrodo..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turiu nusiziurejes butent tokia pacia krosnele, kiek kastavo jei ne paslaptis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. standartinė kaina pas prekybininkus apie 3 lt, mums po derybų kainavo 2,5 su atvežimu, prieš keletą metų pirkome analogišką krosnelę vasarą-mokėjom 2 lt. tad derėkitės, šią pasirinkome, nes esame ją sėkmingai naudojasi keletą metų, be to svarbiausias privalumas, kad su pelenine, be jos nepatariu pirkti, kad ir ką pliurptų pardavėjai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ar po šildomom grindim buvo betono sloknis? Ar buvo įšlygintas smėlio pagrindas uždėta putplaščio plokštė, plevelė armavimo tinklas, pakloti vamzdžiai ir užpilta betonu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jeigu klausiate apie juogrindes, ne jų nedarėme ir nelabai matome reikalo tam leisti pinigus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki,

    Ar pasiteisino įbetonuoti ankeriai turėklams?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Deja ne, montuojant laiptus ankeriai buvo nupjauti, o laiptų turėklai tvirtintin stambiais fisher kaisčiais, lingavimo jokio nepastebėta per 1 metus.

    AtsakytiPanaikinti