2013 m. birželio 18 d., antradienis

Kylančios sienos, stogo danga, naujos architektas ir kiti reikalai :)

Darbai vyksta sparčiai ir intensyviai, vos spėjame suktis. Apie viską iš pradžių.

      Nuo pat pradžių mums nepatikęs architektas, galų gale neužbaigęs visų savo darbų, taip pat ir mūsų projekto korekcijų, nutarė, kad jam yra per sunku dirbti ir reikia pailsėti :) o sako, kad šiais laikais jaunam žmogui Lietuvoje sunku, pasirodo ne. Apie architekto "lapsusus" daug nepasakosiu, tačiau žmogus tikrai netinkamas kūrybiškam architekto darbui. Architekto dėka kamino nebepavyks paslėpti sienoje, teks pjaustyti plokštėje angą kaminui ir galvoti kaip tą plokštę paremti.
     Praeitą savaitę darbą pradėjo nauja architektė, kuri iš karto patiko savo požiūriu į darbą. Visos korekcijos atliekamos per savaitgalį, koreguojami fasadų variantai.
Jau prieš gerą mėnesį sutarėme su statybininkais dėl mūro ir stogo darbų. Praeitą savaitę sulaukiu skambučio, kad penktadienį norime ateiti dirbti :), liepiu pailsėti bent iki pirmadienio.

Savaitgalį atgabename blokelius ir sudedame į pamatų vidų, kitus atgabenome šiandien. 
 Tualetas, turbūt svarbiausias pastatas:) ir konteineris įrankiams atgabentas jau anksčiau.
     Mūro darbai startuoja pirmadienį. Pamatas nutepamas skysta hidroizolicine medžiaga ir papildomai izoliuojamas ruberoidu. Mūrininkai dirba 3-se. Mūrui naudojame kalkinį skiedinį ir dedame atitinkamomis proporcijomis cementą. Armuojame specialiu mūro armavimo tinkliuku, kurį pavyko nupirkti labai gera kaina. Senukuose 0,25X2 m. 7,99 Lt, mes pirkome po 4,70 Lt :) smagu.
Sienos per vieną dieną pradėjo kilti kaip ant mielių :)










     Praeitą savaitę atvežė stogo dangą. Realiai rinkomės tik tarp dviejų variantų: beasbesčio šiferio ir betoninių čerpių. Tarėmės su stogdengiais, kaimynais, giminaičiais. Apžiūrėję uošvių beasbesčio šiferio stogą (Gotika, dėta prieš 4 metus, spalva išblukusi), priėjome išvados, jog tinkamiausias mums variantas yra lenkiškas Cembrit-Eurofala beasbestis šiferis. Pasirinkimą lėmė ir labai geri atsiliepimai apie šį gaminį. Pavadinimas Eurofaaaalaaaa taip pat gražiai skamba :)
    Lapo išmatavimai 625X1150 mm. spalva grafitinė. Viso pristatė 440 lapų, iš kurių pusę su nupjautais kampais ir skylėmis.
    Sunkiausia išsirinkti difuzinę plėvelė. Labiausiai imponuoja Dachowa (pastarosios ypač giriamos) ir Klober klijuojamais kraštais, taip pat svarstome ir apie Eurovent plėveles. Ką patarsite? 

 











17 komentarų:

  1. hm, pas kaimyną juoda gotika jau 5tus ar 6tus metus, nesimato kad kas pabulkę būtų. tas pats kaimynas prieš tai nusipirkęs turi kokitais lenkišką "juodą" šiferį, sako iš karto kazkoks nejuodas buvo, tai net ant stogo nedėjo..

    AtsakytiPanaikinti
  2. as del gotikos pritariu Aurimui, 6 gal net jau 7 metai eina tik ne Gotikos o Baltijos banga to paties eternit baltic .. jokiu nublukimu nera...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na pas mus yra rudas Gotika ir pablukę iš pietinės pusės. Blogiausia, kad neišsaugojo įsigijimo popieriukų, nes kiek kalbėjom su gamintojo atstovais, būtų be problemų atvykę perdažyti. Bet perdažymas jiems nėra retas, net Restoj patys pardavėjai tą teigė ir sakė va prieš porą metų pakeitėm technologijas...
    O lenkiškas juodas ten gal ir buvo ne juodas i grafitinis kaip mūsų?:) toks į pilkumą, bet mums labai patiko - ne per tamsus, ne per šviesus. Visada galvojom apie rudą, bet jau kai nutarėm lenkišką, tai ruda mums nepatiko.. Lietuviškas rudos spalvos tikrai gražesnis. Na kiekvienam savo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. siaip tai nelabai gerai, kad pertvaros nebus suristos su muru. geriausia kada muras risamas su muru, o ne su armaturos pagalba...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man tai keletas klausimų, kodėl šiferio tik pusė lapų su nupjautais kampais? Kaip susidės nenupjauti?

    Dėl difuzinės. Renkantis manau svarbu: koks stogo nuolydis? ir ar šiltinsi tarp gegnių iki pat kraigo ar tik iki stygų? Pagal tai ir rinkis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokiais kriterijais remiantis, nugalėjo šiferis prieš betonines čerpes?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Stogo nuolydis dvišlaitės dalies 15 laipsnių, vienšlaitės (virš garažo) 12 laipsnių.
    Lenkiško šiferio minimalus nuolydis pagal instrukcijas 12, Lietuviško 6 laipsniai.
    Dėl kampų nupjovimo diskutuvome su stogdengiai ir bendrai nutarėme, kad kraštai, apačios ir viršus gražiau susileis kai jie patys nusipjaus.
    Mūras rišamas beveik visur tarpusavyje su blokeliais.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pagal ką rinktis stogo dangos medžiagą? Kuo bituminės čerpės geresnės už kitas dangas? http://www.domavita.lt/stogo-danga.html šitame puslapyje daug visokių variantų prisižiūrėjau, bet nėra pridėtų komentarų, kokie pliusai ir kokie minusai tų dangų, tai pagal ką rinktis. Pagal grožį?? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sunku net ir patarti ką, kiekvienas renkasi pagal savo kišenę, stogo nuolydį, grožio sampratą :)
      Mes bitumines čerpeles atmetėm, nes esam prisižiūrėję gana nemažai samanomis apgausiu, pažaliavusių šio tipo stogų.
      Antram namui vėl rinkčiausi šiferį, tik gal didesniais lapais, kai nedidelis nuolydis, nelabai tas stogas ir matosi :) kiti pasirinkimai clasic skarda, čerpės.

      Panaikinti
  9. Kas lėmė sprendimą mūrui naudoti keramikinius blokelius? Bandau išsiaiškintis visus pliusus ir minusus tarp skirtingų blokelių.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Pirmiausiai kaina kurią gavome :) antras dalykas tvirtumas, šiltumas, nors realiai šilumą išgaunama šiltalu, o ne blokeliu.
    Statydamas antrą namą taip pat rinkčiausi keramiką, arba rimtai svarstyčiau silikatinius blokelius (mažiau žiedų, galima dėti perdangos plokštes ir tt).

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, man taip pat trūksta informacijos dėl stogo dangos. Į ką reikėtų labiausiai atsižvelgti, renkantis sogo dangą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia jau labiau estetinis pasirinkimas kas Jums gražiau ir įtelpa į biudžetą :) pasirinkimas standartinis šiferis, molinės-betoninės čerpės, skarda, nebent pas jus lygus stogas. Kitų variantų nesvarstyčiau ir nesvarstyčiau (bituminės čerpelės ir tt.)

      Panaikinti
  12. Ačiū už patarimus. Stogo dangą jau išsirinkome molines-betonines čerpes. Na dar kiek žinau reikalinga izoliacinė plėvelė. Difuzinės plėvelės kaina įvairi, gal patartumėte kurią verta rinktis?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Esminis dalykas nepagailėkite pinigų šioje vietoje ir jokių būdu nepirkite pačių pigiausių gaminių ir prekybos centrų (pvz. strotex ir tt). Ko pasekoje gali drėgti stogo medinė dalis, darytis kondesantas, drėgti stogo vata.
    O pasirinkimas didelis, mes naudojote Tyvek pro+tape, kokybė super, kaina irgi nemaža, geri atsiliepimai apie lenkų Eurovent gaminius ir tt.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki,
    Kaip stogo danga ar nepabluko?

    AtsakytiPanaikinti
  15. pabluko ir stipriai.....gamintojo eksertai buvo, gavome nedidelė kompensanciją nes garantija 3 mėnesiai buvo kaip pasibaigus...

    AtsakytiPanaikinti