2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Projektas. Galutinis

Ilgai galvota, svarstyta, "gimdyta", koks tas mūsų svajonių namas: vieno ar dviejų aukštų, su ar be garažo, vienai ar dviem mašinom, apmūrytas ar dažytas ir tt.
Turėjom plokštes U formos, kur anksčiau fermas dengdavo, ir susuko jos mums galvas juodai, nes pamanėm "pataupysim". Pasiskaičiavom ir nutarėm - dviejų aukštų. Tada derintas projektas grynai pagal plokščių išmatavimus, kas patikėkit sukėlė tieeeek daug nepatogumų, kad buvo baisu. Reikia sandėliuko prie virtuvės, bet ne per didelės erdvės ir tt, žodžiu buvo reikalų ir projektų koregavimo iki begalybės... ir kai jau viską aptarėm, sužinojom, kad tos plokštės niekam tikusios ir negali būti naudojamos perdangom. O iki tol kiek su kuo tarėmes visi linkčiojo galvom ir sakė tinka. O mūsų projektuotojas irgi neišmastė ir jokių pastabų nebuvo. Taigi teko viską perdaryt pagal jau sukurtą šabloną, tik truputi pastumdėm sienas. Rodos dabar yra taip, kaip norėjom, dar tik su tambūru galva skauda... per ilgas ir siauras jis mums atrodo. Bet šiaip gana paprastas projektukas:) nenorėjom įmantrių.






18 komentarų:

  1. Sveiki, šaunu, kad pradėjot naują blog'ą :)

    Tikiuosi nepamiršit pildyti vis naujais įrašais. Pavyzdžiui: kada planuojat pradėti statybas? Kokias medžiagas naudosit? Patys statysit ar samdysit darbininkus?

    Viskas visiem įdomu. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepamiršim:)
    Planuojam jau šį pavasarį pradėt. Plačiau apie medžiagas ir jau atliktus darbus dar parašysiu tuoj, kitoj temoj ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, sveikinu su blogo rašymu ir dar vienom nusimatančiom statybom! Nusistebėjau gerąja prasme, tiek daug žemės turit! Super, galima bus žemdirbyste užsiimti, tikiuosi gerai apgalvojote tokį plotą įsigydami :)

    Dėl projektuko noriu pastebėti ir keletas niuansų iš mano pusės būtų. Visų pirma, turite tokį didžiulį sklypą, o norite statyti kažkokį neišdirbtą mano akiai projektą. Atleiskite už tiesmukišką komentarą, bet negalėjau susilaikyti, tikrai yra labai daug puikių namų projektų, pradedant nuo vienaaukščių, kodėl rinkotės dviejų aukštų? Juk tiek žemės turit..., nebent jums labai patinka laipioti laiptais (kas nėra saugu) O stogo forma iš vis tokia neaiški, tiksliau net negraži ir nepraktiška, pažystamas tokį lipdė ant esamų pamatų, bet nelabai iš ko galėjo rinktis, atrodo tikrai man negražiai (galiu foto atsiųst).
    Atkreipkite dėmesį į lubas! Pirmo aukšto lubos..., jos tik 2,5 metro aukščio, tik kaimiškoj troboj tokias daro ir dar teko susidurt - tipiškuose lenkiškuose projektuose. Tambūro nebuvimas, nėr net kur spintos pastatyt, į virtuvę patekimas per apmlinkui, kas dien vaikštant tikrai užknis. Juk namas ne butas kur reikia prisitaikyti, kur jau nieko pakeisti negalima. Išvada mano tokia, nepykit bet jūs tikrai netinkamą architektą pasirinkote savo svajonių namui.

    Bet kokiu atveju ne aš tam name gyvensiu, tai nekreipkit dėmesio į mano kritiką :) tikrai nuoširdžiai linkiu sėkmės savo svajonių būsto kūrime, bus įdomu stebėt įvykių raidą ir linkiu nepalūžti šiam nelengvam gyvenimo įvykyje :) ir jei dar įmanoma, keiskit projektą... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiauriai perlenkta su komentaru. Gal nuotaika ne kokia pasitaikė? :) Kritika yra kritika, bet ir ją reikia tvarkingai dėstyt. Absoliuti dauguma dalykų čia visiškai nuo skonio ir poreikių priklauso.

    Nuo kada vienaukštis namas tapo kažkokiu tai išganymu? Jei patinka, prašom, bet pas mus, pavyzdžiui, buvo būtinas kriterijus laiptai - nes be jų namas ne namas. Tiesiog toks nusistatymas ir tiek. Dešimtim metų daugiabučiuose gyvena žmonės kiekvieną dieną daug daugiau nei iki 2 aukšto lipdami - sveiki gyvi. Bėdos visai nuo kitų dalykų prasideda. O pastatyti tokio pat ploto vienaukštį namą turėtų brangiau gautis taip pat - daugiau mūro, daugiau stogo, daugiau pamatų, daugiau šiltinimo ir t.t. Sutaupoma dėl perdangos ir pačių laiptų. Aišku čia grubiai primetus, viskas nuo projekto priklauso galų gale. Bet vis vien - dviaukštis namas nėra joks minusas.

    2.5 metro ne lubų aukštis, o riba kur langas baigiasi... Nebent jūs pratę langus turėt nuo grindų iki lubų...

    Suprantu, kad ne apie mano namą čia blog'as ir būtent šitas komentaras, bet net pikta pasidarė. Jei negražu ar šiaip nepatinka - reiktų sau pasilaikyti. Kritika yra labai geras dalykas, kai gali kuo nors padėti ir yra konstruktyvi ir mandagi, ko ypač trūksta Jūsų komentarui.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sklypas yra didžiulis ir buvo galima kitaip viską projektuoti, daugiau dėmesio skiriant funkcionalumui ir patogesniam pastatų išplanavimui sklype kur niekas neriboja, tą akcentuotų ne vienas profesionalus architektas. Nes toks didžiulis sklypas yra absoliuti laisvė. Garažas name vienkiemyje taip pat nebūtinas, gal buvo geriau išnaudoti tas patalpas gyvenamoms erdvėms. Sutinku, kur sklypas riboto dydžio ir atskirai pavėsinei, ūkiniam pastatui ar garažui tiesiog nebėra vietos. Bet suprantu, kad kiekvienas įsivaizduoja viską savaip ir kitaip.

    Gal lubos yra 2,7m, tiksliai gali tik Tyla atsakyt, nes toks aukštis tai yra minimumas namui pagrindinėse erdvėse.
    Kandangi kaip sakiau, teko susidurti su kartotiniais projektais ir būtent tą trūkumą pastebėjom daugumoje namų projektų (su 2,5m lubomis pirmam aukšte), kur butuose tai yra norma, o name didesnėse ervės toks aukštis patalpas daro labai "prispaustas" ir jaučiamas aukščio trūkumas. Beje teko natūroje pamatyti pastatytą vieną namą pagal lenkišką projektą, kur lubas statybininkai iškėlė iki normalaus dydžio, tai visi to namo aukščiai buvo "išsivažinėję" ir jau praradęs savo architektūrines proprocijas.

    Dėl nuomonės išreiškimo laisvės, manau nereikėtų labai riboti, tikslas nebuvo kažką įžeisti :), o nepagrįstų liaupsių nemėgstu reikšti, tai jau nepykit. Aš pasisakau už konstruktyvią kritiką, o Blog'ai tam ir sukurti, tad diskutuokim!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nepagrįstų liaupsių tikrai nereikia. Tiesiog "kaimo troba", "tipinis lenkiškas" ir pan. išsireiškimai mažai konstruktyvumo prideda :D Aš už kuo daugiau kritikos, tik tikslingos ir mandagiai išreikštos.

      Kadangi jau privačiai išsiaiškinom, kad nėra reikalo čia pyktis ir visi norim vieni kitiem gero, tai atsiprašau blog'o savininko už balaganą šiokį tokį :D

      Panaikinti
    2. Galingai komentuojam, užimam visą eterį :))

      Nesijuokit, bet turiu dar vieną pastabą :) - šį kart dėl garažo vartų pločio, 2-iem automobiliams tikrai per mažai 4,20m... Mes suabejojom ir dėl 4,70m savo projekte ir nusprendėm, kad reikia 5m, kad normaliai naudotis garažu ir nereikėtų daužyti sienų.

      Panaikinti
    3. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  6. P.S. nepatinkančius komentarus galima visada ištrinti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dar pastebėjau, kur dabar papaišytas virtuvės sandėliukas, gal vertėtų šiek tiek jo ploto, ne daug, tik 60cm "paaukoti" tambūro sieninei spintai? Manau, būtų tambūro problema išspręsta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai pritarčiau. Nes virtuvės sandėliukui kaip ir nereikia daug vietos, nebent yra konkrečių planų ką ten didelio dėti.

      Pas mus taip pat mažiukas tambūras, bet bėdos nedarom, nes spintos ten nebus. Kabykla ir nedidelė batų dėžė. Bet jei tik įmanoma praplėsti neskausmingai, taip pat patarčiau tą padaryti.

      Panaikinti
    2. niekas čia nieko netrins:) rašykit į sveikatą. Dėl tambūro, kaip ir minėjau, padidinom, kaip tik šį savaitgalį buvom susitikę su projektuotoju, tai patraukėm sieną, dar jei mums trūks vietos, pastumsim sandėliuko sieną truputį ir įleisim į tą sieną spintą. Šitas dalykas mums irgi labai kliuvo - pasikoregavom, čia to nesimato. Na mums labai svarbu buvo ekonomiškumas. Iš tiesų labai svarstėm ir apie 1aukšto namą, nes vietos tikrai apstu, bet... turėjom plokštes, manėm pataupysim labai, skaičiavom, skaičiavom... ir poto išsirutuliavo vat toks namukas, beto, Kaip ir Gediminas sako, visada norėjos laiptų palei sieną, o po ja didžiulės knygų lentynos... tai va tokie mano moteriški argumentai, o vyriškoji pusė, jau irgi pasisakė:)
      Įdėsiu dar sklypo, pastatų išdėstymą, gal bus kokių pastebėjimų.
      Beje dėl to didelio žemės ploto, bus matyt, apie kažkokią veiklą tikrai galvojam. ir nebus plotas tiesiog.

      Panaikinti
  8. Sveiki, dėkui už diskusijas ir konstruktyvią kritiką.
    Kiekvienas savo namą įsivaizduoja savaip, vieniem 1a, kitiem 2a. namai gražus ir patogūs, vieni nenori tambūrų, kitiem tambūrai gaunasi 17,5 kv. m. ir jie tuom džiaugiasi, kad turi įdealų projektą
    Projektas dar nedidelių korekcijų stadijoje (langų dydžiai, vidinių sienų stumdymai), stogo danga nuolydžiai 14 ir 12 laipsnių, danga beasbestis šiferis, lubų aukštis pirmame aukšte 2,80 m. autram nuo 3 m. iki 2.40 prie pat lango, mums atrodo auksčiai pilnai pakankami.
    Tambūras padidintas :) apie tai jau seniai ir patys mąstėme. Iš katelinės bus durys į malkinę, o ne langas kaip pavaizduota projekte.
    Virtuvės truputį atskiros ir norėjome, bendra virtuvės ir svetainės erdvė visiškai neimponuoja, kas beje yra tiesiog nepraktiška.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sėkmės statybose :) Linkiu ne tik pradėti bet ir pabaigti :)
    Per kiek laiko planuojate įgyvendinti projektą?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, šių metų planas dėžutė (pamatai, sienos, stogas, gal langai ir išorės apdaila), taip pat sklypo dalinis apsodinimas, tvenkinio didinimas, įvažiavimo įrengimas ir tt. Darbai po truputi juda, tačiau jų labai daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, šių metų planas dėžutė (pamatai, sienos, stogas, gal langai ir išorės apdaila), taip pat sklypo dalinis apsodinimas, tvenkinio didinimas, įvažiavimo įrengimas ir tt. Darbai po truputi juda, tačiau jų labai daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki. Ar galėtumėte parašyti kiek kainavo projektas? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. projektas labai jau individualus dalykas, tad ir kainos gali gerokai skirtis, ypač jei tai ūkininko sodybvietė, reikalingas papildomi projektai.

      Panaikinti