2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

2012 rudenio darbai

Pradžių pradžia... sklypas didelis 9ha, žemės ūkio paskirtis, 10a tvenkinukas jau iškastas buvo, taip pat teritorijoje saugoma zona - labai senos kapinaitės, kuriose nieko nebėra, tik puošia sklypą, nes yra visoje plikoje žemėje mažas miškelis:) Na dėl šių kapinių be abejo yra kitų niuansų: servitutai, apsauginė zona, kas mus realiai įtakos nelabai turės.

Taigi pirmas darbas- apie dvi dienas sodinom eglutes palei kelią (5m atstumu nuo kelio - manėm užteks, o pasirodo reik net 10m palikt). Eglutes perkėlėm iš miško, iš pažįstamų miško, praretinom kitaip sakant ir vuolia, iki pat dabar beveik visos žalios. Iš pradžių kasėm mažytes po 30-50 cm, poto žiūrim, kad nesižiūri ir pradėjom kast metrines:)) ir nieko, prigijo... taigi keletas foto su sklypu ir egultėm (tas kupstas - kapinaitės, po kaire - tvenkinys, fotografuota nuo pylimo, kuris supiltas iškasus tvenknį). Kol kas tik tiek realiu, praktiškų darbų:) planuojam pavasarį, atšilus beržynėlį sodint, gal net keleta vaismedžių, ant palangės namie prisėta įvairių medžių pabandymui, kol kas geriausia auga japoninė sofora - tik klausimas ar augs:)) ) čia kiek akis užmato kaimynų nėr... kas reiškia, jog nėra ir komunikacijų:( tai kainuos gero pinigėlio...



3 komentarai:

  1. Kiek žinau, ūkinės paskirties sklypuose gan sudėtinga su statybom. Ūkininko pažymėjimą turit ar yra koks plotelis gyvenamosios paskirties?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    sudėtinga ir nėra pigu. Popierizmo nemažai, bet mums viską tvarko viena projektavimo įmonė, kuri visur "praeina" greičiau, terminai nėra maksimalūs. Jei pradėta viską derint rudens pabaigoje, tai galutinius popieriukus, leidimus turėtume apie balandžio mėn ar kiek vėliau jau turėti. Tvarkantis pačiam (kiek teko girdėt ir pažįstami tvarkės) trunka 2 ir daugiau metus.
    Pažymėjimą turim:) o plotelio atskiro nėra, tiesiog 9ha žemės ūkio paskirties ir ūkininko sodybvietės užsižymėjome apie 70 a. Tik darant ūkininko sodybvientę būtina, jog projekte būtų numatyta daugiau pastatų - ūkinis, pirtele ar pan. Pas mus bus ir pirtelė, ir ūkinis ant popieriuko, o kada realiai - bus matyt, kaip su finansais.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kas cia sudetinga - islaikai juokinga egza, kurio turbut nera neislaikiusiu, gauni ukkininko pazymejima, iformini ukininko sodyba ir tiek ziniu.

    AtsakytiPanaikinti