2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Jau atlikti, sutarti darbai

Taigi, kaip minėjau, jau pradžia pas mus šiokia tokia padaryta, bandysiu surašyti paeiliui:
  1. Dovanų gavom "nedidelį" lopinėlį žemės, kur buvo ūkininko dirbama žemė.
  2. Apsodinom eglutėm (viso apie 30 eglučių jau yra)
  3. Derinamas projektas, leidimai ir kiti popieriukai. Žadama, kad balandį turėsim visus leidimus.
  4. Turim projektą - mūsų nuomone labai paprastą, ne per didelį ir ilgai "gimdytą", bet turiniu esam patenkinti.
  5. Preliminariai sužinojom elektros kainą - 17 000 Lt - žiauroka, bet ką padarysi, nori gyvent vienkiemy, pats kaltas kitaip sakant. Žada rudenį vėliausiai įvest. Taigi darbuosimės su generatorium.
  6. Išsirinkom ir įsigijom blokelius - Keramikinius Lode 25 cm, Gavom gera kaina, už kubą po 206 Lt.
  7. Padarėm grunto tyrimus, kainavo 800 Lt (su zondavimu). Gruntas normalus, vienoj vietoj kiek smėliuko.
  8. Sutarėm su pamatininkais - apie 18 000 Lt, be apžšiltinimo ir hidroizoliacijos (tą patys pasidarysim). Pamatininkams užklausas buvom siuntę į laaaabai daug vietų, tai išsirinkom tikrai gana rimtus, bent kiek apžiūrėjom darbų - nepriekaištingi. Pamatai bus gręžtiniai, poliai 2,30, rostverkas 30x60.
  9. Sutarėm ir dėl mūro bei stogų darbų - mūro darbus atliks po 90 Lt už kubą, o stogas 40 Lt  kv.m. (be pakalimų, be skardinimų ir vėjalenčių), t.y. tik medinė konstrukcija, plėvelė, danga.
  10. Užsakėm medieną. Eglė po 520 už kubą su atvežimu į kiemą. Avanso neėmė, apžiūrėjom medieną - atrodė įspūdinga (šimtametės eglės), tik aišku žiūrėsim ką mes gausim, tada ir galėsim vertinti. Turėtų iki Velykų atvežti. Viso užsakėm apie 10 kubų. Medienos tikrai ilgai ieškojom, mieste ar priemiesty kainos buvo nuo 560 už kubą, taigi gavom tikrai gerą kainą.
Va ir tik ką paskambino mūrininkai, kurie "apsirgo", o gal kainą kažkas geresnę pasiūlė, ir galima sakyt atsakė... žodžiu visur visada reikia rašyti sutartis. Vėl neramumai ir paieškos prasidės. Gal turi kas ką parekomenduot? čia pajury, žemaitijoj veiksmas vyksta. Dabar reik sutartis skubėt su visais pasirašyt, nes to su nei vienais nepadarėm. 

8 komentarai:

  1. Šimtametės eglės gal ir gerai jei jos nėra per storos gateriui. Pasidomėkit tuom nes kitaip storumas eis į malkas :) pas mus pora tokių medžių buvo, labai nedaug, bet reikėtų atkreipt dėmesį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei už miesto tolėliau gyvenat, tai greičiausiai dėl tos priežasties ir atsisakė. Toliau važinėt nelabai kas noris, jei geresnio pasiūlymo neranda tada sutinka, arba žymiai daugiau pasiruošę mokėt. Ir ką tos sutartys nieko nepadės..., yra žmonių kategorija kuriems spjaut ant visko. Čia jau kaip pasiseks rasti taip ir bus, tačiau tikiuosi pasiseks rasti gerus.

    Kokia stogo danga bus? Jau kaip supratau projektas nebesikeis... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na ne dėl atstumo tikrai:) Jie beveik vietiniai, iki mūsų sklypo jiems vos 5 km. Dar iki trečiadienio žiūrėsim, kalbėsim su tais pačiais, taip sutarėm, tik jau įtariu nieko gero nebus. Mes labiau įtariam, kad dėl kainos. Juk gali pasiūlyti geresnę kainą, ir kas jiems? O šiaip tikrai rekomendavo juos, ir atrode labai tvarkingi ir kiek apžiūrėjom namų, irgi labai tvarkingai padaryta viskas buvo.
      Dėl dangos, tai bus beasbestis šiferis. Dabar išsiuntėm i firmas užklausimus, tai nesam apsisprendę ar lietuvišką, ar lenkišką dėsim. Nes kažkaip visi giria lenkišką, nors visada svarstėm apie lietuvišką Gotiką arba Baltijos bangą.


      Panaikinti
  3. Apie sutartis bangos forume neseniai buvo diskutuota, tai kiek permečiau akim ta pati nuomonė vyravo - su tokiais sutartys nepadės. Kas, kad jie neatvažiuos pas tave pasirašę sutartį? Gali per teismus eit, bet kol jie sumokės tau kažką, tai daug daugiau laiko ir nervų bus sugadinta. O darbininkų bet kokiu atveju reiks čia ir dabar.

    Dėl to geriausia per rekomendacijas iš kuo geriau pažįstamų žmonių ieškotis. Žinoma, jei tik yra galimybė.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėl sutarčių, tai net nežinau.. o kaip dėl rankpinigių? Turbūt dar blogiau:) Tai vat, kad ir parekomenduoti ir atrodė rimti, tokie paprasti, neįžūlūs kokie. Iš pradžių sutarėm, kad visą dėžutę darys, o paskui sako pamatus gal geriau tegul kiti daro, dabar sako ir sienas tegul kiti daro, o mes stogą padarysim. Na logiška - už stogą geriausi pinigai:)
    O labai, labai geri pažįstami, niekas nesistato. Va aplinkui žmonės statos, bet niekaip nepagaunam, kad kas vietoj būtų, reiks dar pavažinėt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras patarimas buvo atsiskaitinėti po kiekvieno etapo mokant 80% medžiagų ir darbų vertės. O kai padarytas visas darbas, sumokėt likusią pinigų dalį. Tada nepabėgs nebaigę darbo. Aišku toli gražu ne visi taip sutiks. Bet čia irgi būdas atsijot ****rankius nuo rimtų darbininkų.

      Panaikinti
  5. Sakyčiau už mūrą kaina didesnė išeina nei už stogą. Mūras greit lipdosi, plius prisideda visokie kiti papildomi darbai, tokie kaip sąramos, betoninis žiedas, kaminai ir kt. O stogas ir tikslesnis turi būti, daug skaičiavimų, negali nei centimetro nukrypti, nes iš kart matysis kad kreiva, sienoms tas nesimato, betoniniu žiedu viskas pataisoma, išliejamas viršus ir nesimato tų kelių netikslumų, o su mediena taip nepažaisi, ir viskas priklauso nuo kontrukcijos sudėtingumo.

    Dėl sutarčių, tai patariu užsirašyti tiesiog visų dirbančiųjų visus asmeninius duomenis ir telefonus, kad žinot kur vėliau ieškot (tikiuosi neprireiks). Nemokėkit avanso! Suskirstykit darbus etapais, sumokėdami už atliktą darbą pasilikite tam tikrą sumą neprimokėję, palikdami kitam etapui. Taip bus saugiau jums ir niekur nedings "stroinikai", nes nenorės prarasti savo pinigų. Ir užsibrėškite terminus, klauskite ir surašykit tiesiog planuojamų etapų baigtį. Vėliau tai bus puiki atsvara, jei bandys daryti jums kokį nors spaudimą dėl pinigų ir pan.. O ši kategorija žmonių dažnai elgiasi neprognozuojamai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū Jums abiems už patarimus ir pastebėjimus ;) dėl atsiskaitymo panašiai ir buvo tartasi su visais. Nors yra ir tokių, kurie ima tik pabaigus darbus, pvz už medieną atsisakė net imti, sako pasižiūrėsit, pasimatuosit, jei viskas patiks kai atvešim ir mokėsit, jei kas ne taip - taisysim. Bet tokių nedaug...

      Panaikinti