2017 m. birželio 3 d., šeštadienis

Kur IKnamai slepia granules? Arba šildymo sezono apžvalga 2



Pats svarbiausias šio įrašo  klausimas, kur gi mes slepiame granules? Po lova nėra, garaže nebeliko, katilinėje taip pat. Tai kur gi jos? Juk aš sukurenau 4-5 tonas, o IKnamai visiems skaitovais akivaizdžiai meluoja ir slepia nuo visų granules :) 
Tokių ir panašių replikų praeitais metais susilaukėme labai daug, rašė jas tiek žmonės turintys neitin ekonomiškus namus, tiek ir pikti vadybininkai, nes niekas nenori pirkti jų pasenusių katilų. Panašių komentarų laukiame ir šiais metais :)
Labai jau ilgas ir užsitesęs šis šildymo sezonas prasidėjęs mums rugsėjo mėnesio viduryje, o pabaigos teko laukti labai ilgai, net iki gegužės pradžios. Praeitų metų šildymo rezultatas buvo 2,2 tonos granulių, įskaitant ir šilto vandens paruošimą, bei 2 "gyvatukų" šildymą. Šiais metais tikėjomės kažko panašaus. Kadangi pagausėjusiai mūsų šeimynai reikėjo šiltesnuo klimato tad ir stengiamės jį palaikyti 22C laipsnius, ką vėliau sumažinome iki 21-21,5C. Tad praeitų metų rezultato pagerinti nepavyko, bet skaičiais taip ilgai užsitęsus šildymui iš ties džiuginantys 2,5 t. granulių. Piniginių atvžilgių 2,5x145 e.  362 e granulės ir pridėkime apie 40 e. elektros sąnaudas. Viso gausime gana nedidelę sumą 400 e., šildomas plotas mūsų nėra jau toks mažas, viso 145 kv.m.   Šildymo sezonas truko 7 mėn. tad vidunės 1 mėnesio sąnaudos yra 57 e.

Dažnas klausia, ar katilinėje turiu lovą, nes juk kaip gi be jos ten, tikras pečkurys turi miegoti šalia katilo. Ne, deja lovos nėra, ir sudėjus visus granulių tampymus, katilo valymą ir kart nuo karto reguliavimą, per šildymo sezoną ten praleidau ne daugiau 8 val. Su katilo valymu šiais metais eksperimentavau ir valiau vos 3 kart, pasirodo užtenka ir tiek :) 
 Sezono eigoje teko išbandyti kelis maišus skirtingų gamintojų granulių: vienas pradėjus kūrenti katilinė pradėjo smirdėti klijais, o ir pačios granulės skleidė stiprų chemijos kvapą (pardavėjas informavau), antrosios pirktos iš vietinio gamintojo, tad teko net apsilankyti ir pamatyti visą gamybos procesą, kuriame nesimatė jokių šiukšlių, žvyro, tik gražios pjuvenos, o ir kvapas granulių medžio, o ne velnias žino ko. Tad senojo pardavėjo atsisakėmė ir naujam sezonui užsisakėme 3 tonas granulių, kaina šiuo metu 145 e/t.
Kas geriau šilumos siurblys, geoterminis, ar granulinis ? Kiekvienam pagal kišenę ir norus, mane tenkina maža šildymo kaina, tenkina reta priežiūra. Priežiūros reikės visoms šildymo sistemoms, kad ir kokią pasirinksite. 
P.S krosnelė kurta 3 kartus, vieną iš jų dingus elektrai per audrą.  Pildosi pranašystės, kad kuo toliau, tuo rečiau norėsis ją kurti. Na bet kitais metais reikės bandyti atsigriebti :) 

Kokios Jūsų šio sezono šildymo sąnaudos ?

Kas nenorite tampyti maišų, o mieliau leidžiate pinigus sporto klubui, alternatyva :

29 komentarai:

  1. Vėl bjaurus melas antrus metus iš eilės!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip gi be melo :) ? kiek Jūs granulių paslėpėte šiais metais ?

      Panaikinti
    2. Paslėpiau gal kokias 2 tonas, nes sukūrenau 2.2t. Tikiuosi kito sezono pradžioj atsiminsiu kur paslėpiau viską - mažiau pirkt reiks.

      Panaikinti
    3. Siūlome apmokyti savo arba kaimyno šunį, kad granules ieškotų, gal ir kitų paslėptas pavyks atrasti :)

      Panaikinti
  2. sildymui skaiciuokite ne plota, o kubus. kvadratura reiskia tik dali islaidu, lubu aukstis irgi itakoja sanaudas :)
    mes irgi 2.5 tonos per metus, sildomas plotas 140 kv.m ( 430 kub.m )

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kūbatūra pas mus labai panaši, antram aukšte lubos 3 m, pirmam 2,8, tad ir gausis apie 430-450 kūb.m.
      Koks katilas pas jus ?

      Panaikinti
  3. Na sunaudojo žmonės tiek tonų, tai reiškias tiek. Valio :)
    Kubatūra tikrai lemia savo rodiklius, pas ką lubos 4 metrai ir daugiau manau daugiau sunaudos granulių, ar kw (žiūrint - kas kuo šildosi).
    Su pagausėjimu šeimos ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už sveikinimus, o Gediminas su ironija ten parašė :) jie irgi slepia granules ir forumuose meluoja apie sąnaudas :)

      Panaikinti
  4. Na as dali granuliu perpardaviau... Nes kaimynams pritruko :D pirkau 2.1T (2 paletes). Sildziau statyboms bet palaikoma buvo apie 20C. Tik sausi isidejom normalias laukines duris. Sildem nuo rugsejo iki geguzes. Balandi ir geguze ruosem ir karsta vandeni. ;) maisiukais neskaiciavau bet sunaudojau apie 1.8-1.9T. (Lubos siltintos tik 20cm paroc)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va vieni slepia, kiti perparduoda, irgi sprendimas :) o šiaip rezultatai labai geri, koks plotas pas tave primink ?

      Panaikinti
    2. Bendras 127kv. katilinę ir šildžiau, nes bijojau kad po sukrautom granulėm kokios drėgmės nebūtų ir neatsirastų pelėsis ar pan. Visgi po statybų manau visur tos drėgmės pilna.

      Panaikinti
  5. Koki peciu turi iknamai ir kiti sekmingai besisildantys nebrangiai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taupiai sildant namus labai svarbi granulių kokybė.
    Ar galite pasidalinti rekomenduojamo gamintojo kontaktais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prekeivis šalia Gargždų esanti didelė medienos apdirbimo įmonė, viena didesnių vakarų Lietuvoje, prekiauja jie ne savo gamybos produkcija, bet kitiems metams perkame iš mažesnio naujo gamintojo, kurio bandomoji versija labai patiko, tad žiūrėsime kaip seksis. Granulių kokybė turbūt vienas esminių dalykų, aišku neskaitant katilo :)

      Panaikinti
    2. tai gal galima kontaktus to mazesnio naujo gamintojo ?

      Panaikinti
    3. Po sezono manau bus galima pasidalinti :) o dabar....neaišku kaip sezonas eisis, jei norit ieškokit Vėžaičiuose :)

      Panaikinti
  7. puikūs skaičiukai, šiaip panašūs į oras-vanduo :) o dėl krosnelės visiškai nesutinku - aš pavyzdžiui ją kūrenu malonumui neretai, paskutinįsyk šį šeštadienio vakarą, tikras malonumas. Bet džiaugiuosi, kad pernelyg į ją neinvestavau ir pirkau naudotą pigiai. Taigi čia skonio reikalas tos krosnelės kūrenimo dažnumas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rezultatai puikūs jau kelintus :) o kai jei palaikysite 21-22 laipsniu temperatūra, tai skirtumas tarp oras-vanduo ir granulių bus jau stipriai ženklesnis :) į krosnelę mes irgi daug neinvestavomę, tik pirkome naują, Jūs spėju pirkote Kėdainiuose :) ?

      Panaikinti
    2. na aš jau komentaruose pas save rašinėjau kur kokia temperatūra, tai nesikartosiu, pagyvensim - pamatysim :) taip, krosnelę pirkau Kedainiuose, tiksliau krosneles.net

      Panaikinti
  8. Sveiki,
    Aš irgi užbaigiau pirmąjį sezoną su SF11.
    Šildomas plotas įskaitant rūsį (apie 200 kv.m).
    Namas rūsys, du aukštai. plius mansarda senos statybos su apšiltintais oro tarpais (du po 6 cm) ir apšiltintas iš išorės 12 cm neoporo. Stogas šiltintas 25 cm.
    Per sezoną sukūrenau nepilnai 3 t.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaičiai iš ties labai gražūs, juolabiau ir plotas nemažas ir šiltalo kiekis nėra pats storiausias.

      Panaikinti
    2. Na neaisku, kokia temperatura buvo palaikoma ...

      Panaikinti
    3. Temperatūra buvo palaikoma nuo 18 (kai daugelis darbuose, mokyklose) iki 21...21,5 (kai visi namie)

      Panaikinti
  9. Sveiki, kadangi Jus jau naudojate granulini katila SF11 tai noriu paklausti, vasaros metu yra galimybe sildyti tik boileri granulemis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, yra tik mes ja nesinaudojame :) jungiame boilerį į elektrą ir rami galva.

      Panaikinti
    2. Sveiki, dar norejau pasiklausti Jūsų, ar galima ant katilo susireguliuoti, kad veiktu per para kokį 8-10val. Bandau visur rasti informacijos, bet niekur nerandu :)

      Panaikinti
    3. Donatai, jei Jūsų katilas toks pats kaip pas mus tada be problemų (meniu susirandate skiltį darbas pagal grafiką ar kažkas tokio ir ten nustatote norimą darbo laiką, manau daugiau padės ir pardavėjai paaiškindami kas kaip ir kur :)

      Panaikinti