2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Vidaus durų pasirinkimas

Medinės, faneruotos, laminuotos, plastikinės, popierinės durys? Pasirinkimas platus ir išsirinkti tinkamiausią ir finansiškai patraukliausią variantą sunkus sprendimas su kuriuo susiduria ne vienas besistatantis ir besiremuontuojantis namus.
Teko šią dilemą praeitais metais spręsti ir mums. Statybų pradžioje buvome nusprendę, jog vidaus duris rinksimės nebrangias ir čia galėsime sutaupyti Europos ilgųjų kitiems darbams. Tačiau tas pigumas, tik atrodo pigumas ir susumavus viską nebesigauna taip pigiai. Didžioji dalis prekybos centrų prekiauja lenkiškomis, rusiškomis, baltarusiškomis durimis. Vienos laminuotos, kitos faneruotos, trečios pagamintos iš presuoto kartono. Ilgaamžiškumas labiausiai įtakojamas iš ko tos durys pagamintos ir žinomą pačių gamintojų darbo kokybės. 
Presuoto kartono ir plėvele laminuotas duris atmetėme iš karto, nepatiko jos mums, lengvos, jokio tvirtumo, medžiagos prastos, o ir parduotuvėse esančios turi ženklių nusidėvėjimo požymių. Kaip jos atrodys po kelių metų-pats didžiausias klausimas? Nors kelios durys turint ženkliai ribotus finansus yra visai pusėtinos. 
Apsisprendėme, jog bus faneruotos medinės durys ir greičiausiai iš kaimyninės paskutinės Europos diktatoriškos valstybės, kuri netik traktorius gamina, bet ir duris. Kaina normali, kokybė irgi, bet................ Kaip ir visus durys jos parduodamos dalimis. Varčios kaina + apvadai + rėmas + rankenos + slenkstis jei jis reikalingas. Suma sumarum, kaina nedaug mažesnė nei medžio masyvo durys, kurias pasirinkome. 
Medinių durų pasirinkimas irgi gana didelis: eglinės, pušinės, alskninės, ažuolinės, uosinės. Pigiausios yra eglinės ir pušinės. Alksninės - toks galima sakyti viduriukas, bet nedaug atsiliekantis nuo uosios ir ąžuolo. Bet alksnis turi savybę su laiku pradėti keisti spalvą "raudonuoti", nebent viskas bus padengta tamsesniais dažais ar beicu. 
Tad sudėjus visus pliusus ir minusus, paskaičiavus pinigus, nusprendėme, jog dedame uosines duris pirmam namo aukštui (viso 3 durys), o antro aukšto durim taupome :) (jas įsidėjome po pusės metų).  
Apsilankėme gamintojo dirbtuvėse, įspūdis geras, šiuolaikiška technika, dažymo kameros, dauguma gaminių eksportuojama. Pati gamyba apie 1 savaitę laiko, tačiau eilė didelė ir pirmąsias duris gavome tik po 3
 mėnesių. Durys sumontuotos per gerą pusdienį, slenkstis vienintelėse tambūro duryse paslėptas ir vizualiai nematomas. Jis atsidaro tik tada kai durys yra daromos.  Durų rankenas rinkomės kuo paprastesnio dizaino. Tonuoti stikliukai dėti dėl minimalaus šviesos pralaidumo, nors buvo svarstymų dėti visiškai lygias, paslėptas duris. 
Po metų eksplotacijos laiko jokių trukumų nepastebėjome. Ne viskas pigu, kas atrodo pigu, kartais geriau pataupyti ir įsigyti kokybišką gaminį, kuris tarnaus ne vieną dešimtmetį.











12 komentarų:

  1. Nemazai samprotavimu pigu-nepigu -brangiau-pigiau-taupiau - o bet tai po kiek vis gi? As nenusimanau vidaus duru kainose, ir labai padetu jeigu dalintumetes tokia info...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip tik pirmadienį užsakėme duris. Nepasidaviau medinių durų madai, užsakėm fabrikines. Vieno tokios lengvos, kad viena ranka gali pakelti, kitos, kurias pasirinkome, sunkios, kad nei nuo žemės neatplėši. Dėl kainų skirtumo, tai medinės būtų kainavusios apie 420, mūsiškės apie 270. Kai durų reikia 16, skirtumas 2600 eur, kas yra daug, ir už tai galima pasidaryti daug svarbesnių dalykų. Kad medinės durys yra geriau, sakyčiau mitas, nei faktais pagrįstas teiginys. Medinės durys jautrios klimatui, vaikšto, yra sunkios, sėda, brangios. Teiginys, kad tokios durys - amžinos, neįtikina, kam tų amžinų durų, kad stovėtų daugiau nei namas, kam!? Kaimynas turi pirmam aukšte medines, antram paprastas duris, skirtumas tik tas, kad ne medžio masyvo durys darinėjasi n kartų lengviau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įtariu, kad duris kurias dėjotės faneruotos baltarusiškos? Šiai ir mes rimtai svarstėme, bet kaina kaip matote neįtin daug mums skiriasi. Juo labiau ir durų pas mus ne 16 :)
      Beje, kur 1 a. name įmanoma sudėti 16 durų :) ?

      Panaikinti
  3. Beje, stilius ir spalva beveik ta pati kaip jūsų :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kadangi sostinėje kainos gerokai išpūstos, tad ir kaina Jums gavosi gana nemaža. Mūsiškės durys su apvadais, rankenomis, montavimu, staktomis (pagilintomis) ir tt., kainavo lygau 350 e. vnt.

    AtsakytiPanaikinti
  5. As kaiptik praita savaite taippat uzsisakiau duris, ispradziu irgi svarsciau detis pigesnes baltarusiskas, bet kai pradedi ziureti staktu praplatinimus, kokybes, susisumuoji pinigus, gaunasi lygiai taspats. Pasirinkau Azuolo faneruotes duris su vientisom staktom (27cm) ir keliais horizontaliais organinio stiklo 1cm intarpais kaina po 350eur su montavimu bet be rankenu. Mano galva sita kaina vistiek DIDELE, bet ji pigiausia kokia sugebejau rast uz tokia kokybe..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip nepigu, bet sudėjus visą faneruotų durų komplektą+įstatymas ir gauni apie 300 e. sumą.

      Jūs kai Vilniuje, dar padorią kainą manau radote, nes be 400-450 e. medinių durų Vilniuje sunku ir berasti.

      Panaikinti
  6. Ar galetumete pasidalinti kas gamino jums duris ?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pajūryje mes ar tinka? Palikite savo emailą arba parašykite https://www.facebook.com/IKnamai-308133642902593/

    AtsakytiPanaikinti
  8. Manau kad nebus dideliu bedu del transportavimo ir panasiai (mes Kauno rajonas). E-mailas: tadasblinda01 eta gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip stumdomos durys virtuveje? ar jos patogios, ar lengva jas darineti? kaip jausmas kai durys "banguoja" kai atidarai/uzdarai jas?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Viskas kol kas tvarkoje, vietos neužima, o tas nedidelis judėjimas daug problemų nesukelia :) tradicinės durys užimtų gana nemažai vietos jas darinėjant.

    AtsakytiPanaikinti