2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Susipažinkime

IK namų autoriai jau visą mėnesį kaip gyvena savo namuose, darbų dar likę begalės, tačiau pasidžiaugti yra kuom. Blogas gyvuos dar ilgai ir bus nuolat atnaujinamas.

Tvarkant kompiuterio laikmenas, atradome gana nemažai per tris metus nepublikuotų ir niekam viešai nedemonstruotų nuotraukų, kurios atspindi mūsų "avantiūrą" nuo pat pradžių iki beveik pabaigos. Kodėl "avantiūra", todėl, kad visus tris metus, kol statėme namą pajūryje, gyvenome ir dirbome Vilniuje. Darbai buvo vykdomi tik tada, kai kuris vienas ar kitas IK namų autorius turėdavo atostogas. Tai išties pareikalavo daug laiko, nervų ir energijos, visgi statytis namą už 300 km nėra taip lengva :) 

Antroji priežastis, kodėl tai avantiūra yra ta, kad  abu vienu metu metėme savo ilgalaikius darbus, kuriuose buvome praleidę nevienerius metus, gaila....ir labai, tačiau juk gyvename vieną kartą ir dėl savęs. 

Surasti trečią priežastį gana sunku... Apie IK namų projektą žinojo tik patys artimiausi žmonės, draugai, šeimos nariai. Apie tai nenutuokė nei bendradarbiai, nei tolimesni giminaičiai, kuriems tai buvo nemažas šokas. Pasidalinus savo slapta trejų metų veiklą facebooke kilo lengvas sąmyšis, niekas negalėjo patikėti. Kai kurie pažįstami, net buvo nuolatiniai mūsų blogo skaitovai, tačiau net neįtarė, kas yra jo autoriai :) Kai kas, naktį nėjo miegoti, kol neperskaitė visų mūsų per tris metus rašytų įrašų :) Ačiū visiems už palaikymą ir pačius gražiausius atsiliepimus. 

Blogo lankomumas pastarosiomis dienomis buvo įspūdingas, manau, jog ne kiekvienas Lietuvos naujienų portalas gali pasigirti tokiu lankomumu karšą vasaros savaitgalį. 

 Nuotraukas stengėmės parinkti, kurios kuo labiau atspindėtų statybų esmę. Naujakuriai, atidžiai apmąstykite su kuo galite susidurti ir kas Jūsų laukia, nebent už jus viską darys interjero dizaineriai ir darbų vadovai.
Tris metus buvome statybininkai, architektai,  tiekėjai, techniniai prižiūrėtojai, darbų vadovai bei žurnalistai ir fotografai. Keletą kartų teko įsijausti ir į policininko ar saugos tarnybos ekipažo vaidmenį, kai vidurį nakties pradeda skambėti telefonas, o jame rodo, jog tamsią rudens naktį užfiksuotas judesys namo viduje, leki 110 km/h  žvyrkeliu... ir pasirodo turi pelę namo viduje :) Jausmas neapsakomas ir nepakartomas, jei nori tai išbandyti, statykis namą :) 
Jei savęs paklaustume ar antrą kartą darytume tą patį......Manau, kad taip, užtenka peržiūrėti viską nuo pat pradžių, patirtis neįkainuojama visomis prasmėmis.  Gailėtis reikia to, ko nepadarei, o ne to, ką darai. 

Plyno lauko investicija, kuri prasidėjo prieš 3,5 metų. Beveik Lez'as, tik mokesčių lengvatų niekas nesuteikia.


Kelio įrengimas. 
 Darbų vadovas ir subrangovas :)

 Aiškėja namo kontūrai.
 Poilsio akimirka, didinamas "akvariumas".
Chalturščikai tinkuotojai ir jų meno instaliacijos.
 "Gerieji" kaimynai skardininkai, sugalvoję visas šiukšles sumesti mums į ventiliacines angas ir kaminą.


Būna ir taip..... karpius galėjome žvejoti pro svetainės langą, pavasarinis potvynis sulaužius drenažą.

Įspėjamasis kelio ženklas skirtas brakonieriams, marozams, vatnikams ir kitiems murziams.
 Dormeo 1, nuostabiausias  čiužinys pasaulyje, 5 cm storio putplasčio užpildas, EPS 100 kietumo klasė.
 Dormeo 2, dar nuostabanesnis čiužinys, užpildytas 10 cm vata, minkštas, lengvai prisitaikantis prie kūno.
 Pirmieji kepiniai... Konservai jau praeityje
Kaip gi be ilgų vakaronių prie laužo.
 Šeimininkas miega ant stogo.......
 Šeimininkė tuo metu "aria" :) Emancipacija pasiekė ir mūsų šeimą.
 Šiandienos vaizdelis

Savo tapatybes slėpėme nuo pat pirmos dienos, tačiau toliau, tam kaip ir nebelieka tikslo, tad SUSIPAŽINKITE - Indrė ir Karolis.



24 komentarai:

  1. Dekingi:) Blog'eriams dar atskiras Dekui, nes tiek is Jūsų įkvėpimo, kartais ir reikalingos kritikos, tiek patarimų sulaukėm, kas tikrai mus labai skatino visom prasmėm. Jūsų pavyzdžiai įkvėpė:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir tai dar ne pabaiga... ;)
    3 ar 5 metai - daug. Bet tiek gal vidutinis planetos žmogus iššvaisto Feisbukui, pavyzdžiui.
    Tad geriau ką nors pastatyt. Ypač tokioje (rodos) gražioje vietoje.
    Smalsu išgirsti kas paskatino taip persikraustyt ir darbus pakeisti. Bet tai gal ne visiems skirta ;)
    Beje, lankomumas nėra kažkoks išskirtis. Nebent tai draugų ir pažįstamų peržiūros.
    Kokia nors įmantresnė kačiuko nuotrauka gali sulaukti 1000 kart daugiau peržiūrų - štai kas žmones iš tiesų domina.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne pabaiga, ir tai puikiai suvokiam:) Daug darbo dar laukia. O trys metai be visiškai jokių atostogų truputuka buvo daug. Bet negalim skųstis, vis tik rezultatą turim apčiuopiamą. Dabar jau stengsimės daugiau laiko leisti savo malonumams (ne Facebook ir kačiukų peržiūrai, tai tikrai). O paskatint kas paskatino sunku pasakyt, atrodo tas sprendimas viską keisti kardinaliai buvo seniai. Turbūt didelis noras turėti savo kampelį. Niekada negali žinoti, kokių dar gyvenime laukia netikėtų sprendimų.
      p.s. Žmonės, kurie skaito statybų blog‘us, manom nėra tokie tuštukai, kurie Facebook‘e „patinkina“ visokias silikonines grožybes ir katukus:D o kadangi blog‘ų skaitytojų ( ne tik mūsų, bet visų kitų) yra daug, tai tuom ir pasidžiaugti gi galima :)

      Panaikinti
  3. Saunuoliai! Svarbiausia, kad patikejot savo svajone!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinu :)
    Mes irgi panašiai pasielgėm, iš buto Vilniuj pabėgom į namą Kretingoj.
    Jau pusantrų metų gyvenam, nors darbų pabaiga dar tolokai :)
    Kurioj vietoj jūs pajury?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beveik kaimynai būsime :) Dauparų apylinkėse, iki Memelio 10 km :)

      Panaikinti
    2. Kartai pravažiuoju pro Dauparus, reiks pasidaryt panašaus namuko :)

      Panaikinti
  5. Sveikinimai, gražus blogas, įdomios ir vertingos patirtys. Sveikinimai, spėju jausmas nepakartojamas gyvenant nuo...iki savo būste!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nueiti į banką ir per 30 dienų nusipirkti paskolinį būstą yra lengvas, greitas ir dažnai geras sprendimas, tačiau dalyvauti visame procese nuo pat pradžios ir matyti viską nuo nulio iki finišo...net nežinau, kaip tai žodžiais apibūdinti, vokiškas žodis yra toks WUNDERBAR :)

      Panaikinti
  6. O, Indre Eneida, sveikinu :) Irasyk mane prie tu, kur visa laika skaite ir neitare :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Justai:) seniai girdėtas ir matytas! Tikrai malonus ir netikėtas tamstos apsireiškimas :)Maža ta Lietuva!

      Panaikinti
  7. Smagi reziume, smagu skaityt ir susipažinti ;) Visą tokią patirtį kaip jūs, mes, jie.., patyrė ne vienas nuosavo namo statytojas. Parduotos vasaros ir skirtingi išgyvenimai, bet po visų šių nelengvų etapų vaisiai būna saldūs :) Daug džiaugsmo jums naujuose namuose!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu sakot, kad vaisiai saldūs, o jūsų šeimyna tą jau patyrė, tai mums belieka patikėti ir greičiau viską, kas malonu, išgyventi:) Iki šiol, kaip tas dangus - „su pragiedruliais“, dabar jau tikimės saulės daugiau bus:) Oficialiai nuo rugsėjo keliamės! Mums dar sunku patikėti...

      Panaikinti
  8. uhu Jums pavyko kaip ir mum pries kelis metus.
    Darbu prie namo bus visada taip kad neskubekit visu nudirbti :)
    Gera ir man prisiminti isikelima i savo pastatyta nama ir pirmaja nakti :)
    Sekmes isirenginejant, tvarkant aplinka!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pavyko :) dar liko daugggggg smulkių darbelių, kurie atims marias laiko ir nuolatinis vejos pjovimas :) aišku tam darbą truputį pasilengvinome :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveikinu įsikūrus. ;)
    Tikiu kad pirmos naktys, pirmos dienos naujuose namuose kazkas nerealaus ;)
    As pats net rasyti blogo nedristu, nes tikrai daug kas nezino apie mano statybas ;) pas mane antri metai be poilsio, vos ne kiekviena diena ;) o ir visus darbus patys daromes ;) zinoma jums daug sunkiau buvo dalyvauti statybuose vien del atstumo ;) tad faktiskai patiems viska pasidaryti butu buve neimanoma ;)
    Po sildymo sezono reiks uzsukt i svecius ;) paciupinet jusu SF11, nes pats toki planuoju isigyti ;) o kur randaties jau per maps'us atsekiau :)))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, dėkui už sveikinimus :)
      kol atsiliepimu apie katilo naudojimą beveik nėra, bet granules jau atsivežėm tad manau už mėnesiuko starsuosime. Per mapsą rasti mus gana sunku, nes konkreti vieta nėra nurodyta :)

      Panaikinti
  11. Nuoširdūs sveikinimai! Dėl to ir pati pradėjau blogą, nes manau po kelių metų, kai tikiuosi stovės jau ir mūsų namas, bus žiauriai įdomu paskaityti ir pažiūrėti nuo ko viskas prasidėjo ir kaip vyko. O iš jūsų tikrai galima pasisemti įkvėpimo - net "per atstumą" įmanoma patiems pasistatyti namą! Beje, esat labai gražūs, linkiu didžiausios laimės jums ir greičiau užpildyti naujus namus naujais žmonėmis ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, iššūkis rimtas, tačiau svarbiausia, kad jis yra įveiktas :) Ateityje jų norėsis daugiau, apetitas kyla bevalgant :)
      Sėkmės Jums su statybomis, laukia dauggg bemiegių naktų :)

      Panaikinti