2014 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

Turim vandenį :) Vandens gręžinys

Jeigu anksčiau rašėm, kad ilgai renkamės, tai čia buvo kitaip... čia ilgai laukėm. Iš mūsų ilgų diskusijų su gręžėjais peršasi išvada, kad Lietuvai žiauriai trūksta gręžėjų ir ypač kultūringų. Kainos svyruoja nuo 100 Lt/m iki 130 Lt/m. Vilniuje ir Kaune pigiau nei pvz Klaipėdoje. Vilniuje ir Kaune didžioji dauguma kainuoja 110 Lt/m, tuo tarpu Klaipėdoje dabar kainos nuo 130 Lt/m.

Mes suderinom galutinę kainą už 115 Lt, nusileido nuo 130 Lt tik todėl, kad su jais derybos irgi vyksta jau nuo pavasario ir tada buvo kiek pigiau. Dabar turi visi daug darbo, tad kainas laiko gana nemažas.

Gręžimo technika. Neatrodo labai nauja, bet svarbu rezultatas gi :)


Pradžia buvo ne visai sėkminga, atvažiavo gana po lietingų dienų, truputi įklimpo, bet gana greit išsikasė. Tuomet atvažiavęs ekskavatoriukas iškasė duobę vandeniui (tos duobės jie paskui neužkasė).  Į tą vandenį deda spec mišinį, kuris tą vandenį padaro kaip kisielių tokį ir toks jis paduodamas į grąžtą. Diena buvo tikrai žvarbi, tad vyrams nelabai pasisekė, juolab kad jie vietoj savo vagonėly miegojo, per dieną nieko neišgręžė, nes tiesiog gedo. 

 
 
Kai tik atvažiavo, klausėm kokį prognozuoja gylį, tai nuteikė mus `optimistiškai`. Sako čia netoliese darėm, tad apie 100 ir daugiau išgręžėm. Joooo.... kaip ir loterija gi, niekas nežino bus to vandenuko tokiam gyly ar nebus. Paskui skambinomės aplink turintiems, tai nuramino, kad ir vieni turi apie 48m, kiti mažiau, kiti daugiau. Vanduo visur aplink geležingas, bet net ir gyvenvietėse jis toks ir nieko čia nepakeisi, nebent gali sau leist gerokai virš 100 gręžt. Liko stebėt procesą ir laukt. Su kiekvienu metriuku virš šimto litukų - jausmas `geras`, kai supranti, jog biudžetas ribotas. Taigi po kelių valandų mums praneša, kad pasiekė pirmą sluoksnį - 22 metrai. Nusprendėm ieškoti kito, nes tikrai mums atrodo per mažai ir tokiam gylyje bus paviršiniai vandenys. Tada po dar kelių valandų randa kitą sluoksnį - 55 metrai. Po diskusijų nedidelių nusprendėm tiek ir palikti. Aišku, kažkas turi atsitikti :) ir jų  grąžtai vėl sugedo, tad darbus pabaigė kitą dieną.



Vandenukas, pasak gręžėjo (jis dirba su tuo jau 20 metų), tikrai neatrodo blogas, nes net pats pirmas neturi aitraus kvapo, vos atsiduoda geležimi, bet jis dar nenupiltas net, tad labai tikimės, kad turėsim normalų vandenį. Idealaus, dėl riboto biudžeto atsisakėm, o ir neaišku gi nei kur jis būtų, ir ar  iš viso  būtų geresnis, nes žinom atvejų, kai ir 110 metrų gręžinius turintiems  žmonėms tenka dėt filtrus, nes vanduo nepakenčiamo kvapo, taigi čia tikrai loterija ir mes ją sulošėm taip. Vandens debitas išties nemažas, pasak gręžėjų apie 6 kūb., nemokantiems skaičiuoti lengviau suprasti padės, kad per 1 valandą galėsime išleisti 6000 litrų vandens. Pusei kaimo pakaktų.... Greičiausiai teks statyti vandens išpilstymo liniją ir pardavinėti geriamą vandenį pavadinimu "IK NAMAI" :) 

11 komentarų:

  1. kuras gi pinga tai ir grezimo kaina turetu kristi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mus LT kuro pigimas, gi matom, kad realios įtakos neturi. Ir visi labai naudojas padėtim, kad rinkoj atsigavimas, todėl ir kainos vėl darosi išpustos visame kame...

      Panaikinti
  2. na neskubekit dziaugtis, tyrimus kiek nuleidus siulau pasidaryt, va tada jau galima saut sampana ir saliutus. Antra vertus pas kaimyna apacioj uri prichalturine ir is 60m gylio smelis pareina. matyt apacioj kazka beleidziant turi pazeide...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai dar ir nedžiūgaujam labai smarkiai, tikrai nekantraujam, kai galėsim ištirti, kokia to vandens kokybė bus, bet mums čia jau paskutinė komunikacija, todėl, natūralu, kad džiugina ir šitas etapas ir visi kiti etapai irgi džiugina... su šituo etapu tikrai sugaišom nemažai laiko besiderėdami, nes prisišaukti juos nebuvo taip paprasta, o ir sukčių pasitaikė ne vienas. Labai norisi tikėti, kad viskas bus gerai. Tai ir sakom, kad gylis ne visada reiškia, jog vanduo bus superinis. Mums gręžėjai irgi pasakojo atvejų, kai paduodavo smėliuką, bet sakė sutvarkomas toks dalykas ir jie per 10 metų vieną tokį atvejį yra turėję ir tvarkė. Na, kaip ir bet kuris pasidaręs gręžinį žmogus, jautiesi kaip su loterijos bilietu... bus matyt.

      Panaikinti
    2. o jums grezini padarusi imone nepaeme tyrimams? Nes man tie kur greze tai ir apie vandens sudeti papasakojo istyre. Del kvapo - tai kvapas del gelezies buvimo vandenyje, ne tragedija. Kainos - pries krize kainos buvo 200 Lt / m, po krizes - kiek virs simto, dabar statybos atsigauna, tai vat kyla kainos vel... Mes dabar kas daromes grezinius labai pigiai siaip juos daromes, kas yra labai valio :)

      Panaikinti
    3. Nepaeme:( patys turesim nuvezti. Na jie mums aiskino, kad taip yra todel, kad mes dabar vandens nepasijungsim, tik po keleto menesiu, todel ir siurblio nedesim. Buvo jau savaitgalis, visi skubejom, jie vandens aisku nenuleidinejo. Tada pasidarom tyrimus, duodam jiems ir jie jau mums pradeda ruosti pasa. Bet siaip yra tikrai nemazai kabliuku, prie ko galima prisikabint, nesam 100 proc. patenkinti.

      Panaikinti
  3. neiskaitau imones kas greze. Siaip ka privalejo jie padaryt. Ikist siurbli ir ispumpuot grezini iki skaidraus vandenelio. Minimum dvi val su galingu siurbliu. Ismatatuot debita nustatyt statinius ir dinaminius vandens lygius ir paimt vandens megini. Gal pas jus negeriamas vanduo tada turetu pergrezt ar kazka kita galvot. Pats esu geologas bet tokiu nesamoniu nedarom.

    AtsakytiPanaikinti
  4. įmonės kol kas nekomentuosim, palauksime kaip seksis su pasu, gręžinys buvo "plaunamas" geras 3 val. su galingu giluminiu siurbliu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, mes kaip tik sprendžiam klausimą ar gręžinį tik sau ar keliems namams. Kiti vartotojai neaišku kada bus, sklypai aplink dar neparduoti ar net žemės paskirtis nepakeista. Kalbėjau su viena įmone, sakė mitas, kad gręžiniui/vandeniui sveikiau, kai yra kuo daugiau vartotojų. Ką manote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ateities perspektyvos rodo, kad grežinį pasidarėme neitin patogioje vietoje, jei norėsime ką nors dar pajungti, teks perkasti puse kiemo. Jūsų vietoje nesukčiau galvos ir tik pagalvočiau apie tai kad ateityje būtų jei kas norės galimybė pasijungti, jums nuo to tik pinigėliai kapsės :) arba dalį investicijų atsiimsite.

      Panaikinti
    2. As irgi dalinciau grezini ant keliu namu. Vis tiek vanduo bus pumpuojamas is tos pacios gyslos... Plius bus galima susigrazinti dali pinigu uz grezinio irengima.

      Panaikinti