2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

Namo akys - langai ir durys. Jau yra:)

Taigi dar prieš šventes sulaukėm langų, durų meistrelių. Labai džiugus etapas, kai namas, kaip visi sako, į namą panašus vis labiau atrodo:)






Priminsim, jog buvo pasirinkti Veka Alphaline 90 MD sistema su termorėmeliu, 3 stiklai, du iš jų selektyviniai. Va šitoj vietoj buvom kiek nustebę, nes selektyviniai stiklai atrodo kaip tamsinti. Žinom, kad langai labai geri (t.y. šilumos ir kitos sąvybės), bet šitas mums iš karto nelabai patiko, nes viduje tokia vos prietema ir nebeliko tiek šviesos, kiek buvo. Bet reikia pagyvent ir matysim:) Montuojant langus iš išorės klijuota difuzinė juostelė. Iš vidaus vėliau patys planuojam užsiklijuoti dar papildomai ir angokraščius apšiltinti kietu polistirenu.

Langų ir durų spalva pasirinkta nevisiems tradicinė-ruda, o panaši į stogo spalvą tamsiai pilka / antracit-grau. Iš vidaus langai balti. 

Taip pat buvo užsakytos paradinės lauko durys iš Veka Softline 82 profilio su iš išorės veidrodiniu stiklu, katelinės durims pasirinktas pigesnis variantas 70 mm. storio vekos profilis. Tiesa kažkur propuolė katilinės durų stiklas, buvo pažadėta šią savaitę pristatyti.  Garažo vartai su automatika (Ryternos). Kieme buvo sumontuotos dvi ledinėėėėės lempos su judesio davikliais. Darbai vyksta pas mus gana intesyviai, jau ir elektrikai pilnai savo darbus baigė.

Jei domina finansai, tai langai (apie 33.kv.m.,  2-jos durys, garažo vartai su automatika viso 23 litai :) montavimo darbai - lygiai 2 dienos.


23 komentarai:

  1. Ačiū už info.
    Vat bus naudinga informacija kitiems, dėl saulės laidumo. Pasyviems namams tai aktualu. Na, iš kitos pusės - vasarą vėsiau ;)
    O kokį paketą naudojai? Nuo selektyvinės dangos tipo šviesumas priklauso.
    http://skpstiklas.lt/layout/set/print/Produktai/THERMO

    AtsakytiPanaikinti
  2. Del sviesos pergyvent manau, kad nereiketu. Visa svesa viduje sugeria blokeliai, pas mane lygiai tas pats, net pradejau bijoti, kad langu per mazai isidejau. Istinkavo isvis kaip bunkeryje pasidare :D Bet esu isitikines, kad nuglaiscius sienas sviesos iskart padauges.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kodel pasirinkote Ryterna? Ir kokia kaina gavote. dekui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ryterna pasirinkome dėl kainos ir kokybės santykio :) jei rimtai, tai kaina buvo patraukliausia, o ir kokybė labai nebloga, vartai 4200x2300mm. kaina su automatika apie 3800 lt gavosi.

      Panaikinti
  4. kadangi langų pas mus gana nemažai, viso 33 kv.m. o ir sienos bus šviesios, tai šviesos manau tikrai užteks, juolabiau kaimynai, kad greta atsiras ir su savo didžiuliu namu užstos mus yra beveik neįtikėtina :)

    stiklo paketas 4sel-16-4-16-4sel , pagal garantinius popierius deklaruojamas šilumos perdavimo koeficientas 0,9 u,w (m2 K)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o gal galit parašyti, kiek atskirai kainavo 82 lauko durys?

    AtsakytiPanaikinti
  6. kaina buvo bendra už viską, durys kažkas apie 2-2,5 lt gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gal galite garazo vartu gamintojo kontaktus atsiusti? hap_666@yahoo.fr Dekinga

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal pamenate, kiek kainavo montavimas + juostos? Ar plastikinės durys iš vidaus turi spalvą ar baltos? Jei abi pusės spalvotos, tai kaip su briauna, negi ji lieka balta? Dažoma? Ačiū už atsakymus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Senai tai buvo, bet kainos juostų tokios pat kaip ir pas sigos atstovus :) durys iš abejų pusių baltos spalvos, briaunos tamsiai rudos, realiai pastebi tik iš labai arti.

      Panaikinti
  9. Bet varteliai tai gerai atrodo. Kaip pramoniniai vartai . Nors gerai, daug telpa automobilių.

    AtsakytiPanaikinti
  10. tai kad visiškai standartiniai vartai skirti didesniam garažui :) nieko pramoninio nematau :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ar neturite problemų su lauko durimis? Pas mane taip pat veka softline 82, panašu, kad reikės keisti naujas duris, nes varčia taip išsikraipė, kad per plyšius laukas matosi, dabar prie šalčių baisų kas darosi..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vargstame ir mes su durimis, reguliuotos jau nevieną kartą, pakeistos guminės tarpinės į didesnes, problema išspręsdė laikinai, dabar per šalčius pastebėjau nesandarumus durų apačioje :) Kas keisčiausiai pigesnės ir paprastesnės konstrukcijos veka durys iš katilinės į lauką kuo sandariausios :)

      Panaikinti
  12. O mes su Vekos langais bute vargstam, jau 4kartus važiavo reguliuoti, šiandien pasakė, kad laukit atvažiuos kitą savaitę tarpinę pakeist. Man atrodo tie u-g apkaustai tikras š...nes atsisakė Viva langai jų ir jau Vekai naudoja kitus winkhaus apkaustus, patys prisipažinę, kad daug bėdų su jais turėjo, žmona bandė ,,namioka duot,, tai gal apkaustus pakeist ir nebepūs vėjai :) sandariai užsidarinės... :) tai atsakė ne ne, tarpinę pakeisim viskas bus gerai :) na žiūrėsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. O tai jūs nemąstote apie tokią namo apsaugą, kaip stumdomi vartai? Nes man tai atrodo, kad name pirmiausia ir reikia tuo pasirūpinti.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip stumdovi vartai apsaugos jei tvoros nėra :) ?

      Panaikinti
  14. Sveiki, norejau pasidometi del garazo langu - ar uztenka sviesos garazo viduje su uzdarytais vartais? Aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, norėjau pasidomėti dėl garazo langų - ar užtenka šviesos garažo viduje su uždarytais vartais? Ačiū už atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dienos šviesos darbui neužtenka, bet tam yra šviestuvai :) dar geresnis sprendimas garažo išvis nedaryti :)

      Panaikinti