2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Kelias, kaminas ir kiti reikalai.

Vis labiau užmingant gamtai, rimstame ir mes su savo statybų darbais, tačiau kol orai dar leidžia kažką veikti - tai ir veikiame. Pavasarį sprogsime nauja jėga :)

Iki mūsų namo veda gana ilgas neblogos būklės žvyrkelis. Susitarėme su seniūnija, kad mes atvežime apie 100 kūbų žvyro (10 priekabų) ir pažvyruosime kelią iki savo sodybos, o jie už tai jį nugreideriuos. Taip sakant natūr mainai įvyko :) Žvyro gavome labai nebrangiai, tad visas šis reikalas labai daug nekainavo. Kelias beveik Vilniaus-Klaipėda automagistralė :) teliko tik didesnius akmenis išsirinkti. Viso nužvyruotas apie 1 km. ilgio ruožas.Taip pat kertame pakėlės krūmus ir menkaverčius medžius, ateityje planuojame medžių alėją.
                                            Mūsų puošmena apie 200 metų senumo ąžuolas.
                                                             Kelias link mūsų sklypo.
Drenažo darbai apie namą užbaigti - veikia kuo puikiausia, pamatai užpilti žvyru. Teliko iki žiemos pajungti tvenkinį prie drenažinės sistemos. nes kol kas tvenkinukas eina iš proto ir gerokai lipa iš savo krantų.




Antrame aukšte paskutiniu laiku įdėmiai stebiu kaminą. Kaminas schiedel + blokelis su 2 vent. angoms. Mūrijant kaminą į visas 4 skyles suleidome armatūs 12 mm strypus. Tarp ventiliacinio blokelio ir kamino (per sajungimą) atsiranda nedidelis  kelių mm storio trūkis. Specialūs kamino ir  gegnių laikikliai nenaudoti dėl savo nepigios kainos. Antras identiškas kaminas stovi kuo puikiausiai. Tik pastebėjus mini įtriukius norėjau kaminą kampuočių ir ilgasriegių pagalba pritvirtinti prie sienos. Tačiau instrukcijose rašoma, kad tai nėra gera išeitis, kaminas yra nepriklausomas nuo sienos statinys. Panašių klausimų buvo iškilę ir kitiems  blogų statytojams (http://raituzonamas.blogspot.com/2012/07/kaminas.html ; http://statausodyba.blogspot.com/2013/11/visokie-smulkus-uzbaigimai.html)

Lauksime Jūsų patarimų, kaip būtų galima sutvirtinti kaminą ir ar galimą ji standžiai pritvirtinti prie sienos (kas iš tikrųjų labai paprasta padaryt).



P.S. savaigalis nuostabus Vilniaus Žalgiris ČEMPIONAS, kaip ir pastariuosius 10 metų ir aš ten buvau, šampane maudžiausi :)


8 komentarai:

  1. Sveiki, Iš vienos nuotraukos sunku pasakyti kaip visas kelias padarytas, bet iš to kas matosi, tai greidiariavimo praktiškai nesimato, geriausiu atveju su buldozeriu pastumdyta.
    Kai kelias(keliukas) daromas su greideriu, jo šonuose suformuojami grioveliai(būtini). Taip kelio viršutinis sluoksnis apsaugomas nuo vandens.
    Nepeikiu jūsų kelio, tiesiog greideristas neatliko viso darbo kas būtina.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siaip apsaugoma visa kelio kobstrukcija, o ne virsutine jo dalis. O cia greideriavo tik pavirsiu. Grioviu/slaitu darymas jau atskiras darbas;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. siaip del kamino bandyk su kazkuo ismananciu pasikonsultuoti, kalbejau su tevuku, kaip jis pas mane kamina murijo, tai sake i kas kelinta eile kale po vini, kuri suriso kamina su siena. Papildomai isikirtimo i stoga vietoje uzbetonavo, tuo paciu atskiriant nuo stogo konstrukcijos. Kaip matei "Statau nama" ir "Raituza" irgi atskirai sutvirtino savo kaminus. Pas tave bent jau is nuotraukos nesimato.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano supratimu nedera kamino tvirtinti prie sienos vinimis ar sulipdyti ar dar kazkaip. Mes kai murijom kamina krosnelei ,tai specialiai dejom kartona tarp kamino ir sienos, kad liktu maziukas tarpelis - taip bent kai rekomendacijose parsyta, nes kaminas siek tiek vaiksto. O apsaugojom kamina nuo nereikalingu judesiu tokia metaline apykakle, ji apgaubia kamina, pritvirtinta prie namo sienos, taciau tarp jos ir kamino po mm tarpelio gavosi. Kaminas kaip ir laisvas, bet visgi su apynasriu

      Panaikinti
    2. galvojau apie viena, parasiau kita, persiprasau. Riso pagrindini kamina su zidinio kaminu ir ventiliaciniu kaminais, ne su siena, nuo sienos tarpas yra. Papildomai isikirtimo i stoga vietoje uzbetonavo, kas is dalies ir atliks laikiklio darba.

      Panaikinti
  4. Kaip ir minėjome kelias buvo žvyruotas+vieną kartą greideriuotas, antras kartas greideriavimo dar laukia. Kelio grioviai yra inžinierinės kelio dalys ir prie greideriavimo tikrai nepriklauso :) anksčiau buvome rašę, jog palei sodybos ribas esame iškasę griovį vandeniui.

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki.Norejau pasiteirauti del kelio.Ar jis eina per valstybine zeme?Ar darete keliui kazkoki projekta?Nes man paciam reiketu prasitiesti kelio per valstybine zeme apie 200m,tai vilniaus rajono savivaldybeje tiek reikalavimu iskele,kaip autostradai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveiki, kelias yra vietinės reikšmės ir jis nėra privatus, už jį atsakinga seniūnija, tačiau kaip ir visada nėra pinigų, tad tvarkėm už savo lėšas, iki namo apie 30 metrų kelią įsirengėme patys savo žemėje, jokių projektų tam nedarėm ir nereikėjo, tai tiesiog buvo numatyta ūkininko sodybvietės projekte.

    AtsakytiPanaikinti