2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

Pamatai, jų šiltinimas ir žuvys:)

       Taigi, taigi... Pamatai mūsų kaip ir į pabaigą:) Atrodo (bent jau mums taip pasirodė) beveik nepriekaištingai. Vienas "pilvukas" buvo, bet vidinė siena, tad nėra prie ko labai prikibt. Nuotraukos darytos per du kartus, savaitės laiko skirtumas. Išsimatavom, apsižiūrėjom, tai 1-3 cm paklaida, nors kas sako, kad ir mūsų matavimai be paklaidos. Bendras pamatų ilgis apie 76 metrai, rostverkas 30 x 60 cm., vidiniai pamatukai padaryti visi, išskyrus sandėlio.

    Antrąjį savaitgalį važiavom nusiteikę apsišildyti sienas iš vidaus - ir mes tai padarėm:) Dviese, šeimyniškai:) Aišku mes nelabai žinojom, supratom kaip ir ką, todėl pradėjom šildyti iš eilės visas sienas, paskui paaiškėjo, jog vidinių lyg nereikia, tai vėliau vidinių nebešildėm. Tačiau buvom užsipirkę polisterolio (5 cm šimtuko), penosil klijų, tad suklijavom iš širdies viską ir trukom beveik dvi dienas.Artimiausiu metu pamato užpilimo darbai. Taip pat į sklypą atvežtas mažasis konteineriukas, kuris tikrai pravers laikant kibirus ir kitką :), dėl galimų vagysčių vertingesnius įrankius vežiojamės.

      Na o kalbant apie žuvis, tai kažkaip labai sunekantravom vis tik įleist keleta mailiukų. Nuvažiavom į vieną mailių prekyvietę, tai tik tiek kad jau nuvažiavom, dėl to ir pirkom, o šiaip gana brangokai gavos. Nusipirko keletą karpiukų, plačiakakčių (vandenį valo) ir lynų. Antru atvažiavimu iš Kauno pas vieną žmogelį gavom nebrangiai dar lynų. Tiesa važiuojant pirmąjį kartą kažkaip netyčia užtikom didžiulią augalų prekyvietę - Žiežmarių gėlės, palei autostrada. Tai kainos superinės, pasirinkimas irgi vau... Tikrai verta ten apsilankyt:) Tai nors dar aplinkos nesusitvarkėm, bet susigundėm vieną meduką-krūmą nusipirkt. Nusipirkom puošmedį.
Viso įleista: 
30 vienmečių karpiukų;
40 vienmečių lynų;
5 plačiakakčiai;
iš praeitų metų likęs nevienas po 0,5-1 kg karosas :) 
 Tvenkinys, šlaitai ir tvenkinio augalija bus tvarkoma greičiausiai vasarą. 

Taip atrodė pamatukai prieš nepilnas dvi savaites:)
 

Mūsų ąžuolas:)




 
Mūsų kūrybos namai paukštukams:)



Puošmedis.

            

Mailiukas. Duodam laiko apšilti prieš išplaukiant į tvenkinį.
 


 .



Čia jau vaizdas preitą savaitgalį:)



Nuo šito kampo ir pradėjom:) Apšiltinom daugiau negu reikia ir tvirčiau negu reikia:)



Tai vat toks mūsų savaitgalio darbelis. Ir kuo toliau, tuo daugiau darbų bus... :)

6 komentarai:

  1. Smagu, pamatai baigti, turbūt greit ir sienos išdygs :) Iš ko mūrysit? Ir kaip su drenažu, gal jau išsisprendė tas klausimas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sienos bus iš Lode 25 cm keramikinių blokelių, artimiausiu metu reikės vežti į statybvietę.

    Sklype kol kas didelių problemų nėra, nes vanduo po truputį didėją tvenkinyje, tačiau pradėjus mūro darbus-tvarkysime ir drenažą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar vidinio apšiltinimo putplastį apdengėte plevele pries užpilant? Ar reikia jį saugoti nuo salyčio su smėliu? Kaip hidrolizavote ir su kuo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Papildomai hidorizoliavome ir naudojome Korį tik iš išorės, viduje nematėme prasmės.

      Panaikinti
  4. Sveiki, kaip matau jau statybos ne be galvoje . Projektas įgyvendintas, šaunu. Pas mane dar kol kas viskas popieriuje, norėjau paklausti dėl Lode keraminių blokelių. Ar patogu su jais buvo dirbti, kaip į juos į gręžti, ypač apšiltinant fasadą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, didelio išskirtinimo nematau, dirbti kaip ir su visai blokeliais, didelė turbinkė :)
      o tvirtinimui šiais laikais yra specialių medžiagų, mes naudojame pilno plėtimosi fisher kaiščius, problemų kol kas nebuvo.

      Panaikinti