2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Kamino pasirinkimas.

        Laikas nenumaldomai bėga, atsigavus po savaitgalio ir Vilniaus Žalgirio trumfo Lietuvos futbolo federacijos taurėje ir po nuostabiai/linksmos išvykos į Kauną kibome į darbus.

Šią savaitę buvo beveik pilnai užpilti pamatai, mūro ir melioracijos remonto darbai prasidės birželio antroje pusėje, tad iki tol turime išsirinkti kaminus.

Viso reikalingi du kaminai, iš karto apsisprendėme, jog tai bus moduliniai+apšiltinti.

Pirmasis kaminas katilinės, projektinis aukštis 6,6 metro + dvi ventiliacinės angos, skirtas kieto kuro ar granuliniam katilui, diametro manome 180 mm užtektinai.

Antras kaminas svetainės, skirtas kieto kuro krosnelei, projektinis aukštis 7,60 + dvi ventiliacinės angos, diametras 160 mm.

Apsistojome ties vokiška produkcija Schiedel vs Tona  (o gal tiek vienas, tiek kitas Made in Eu, ar Made in Polska :)
Išsiuntinėjus užklausas pardavėjams, aktyviai derantis, panaudojant visus leistinus/neleistinus būdus gavau šių kaminų pasiūlymus, kuriuose 1 tūkstančiu pirmauja Tona kaminai.

Kokybė tiek vienų, tiek kitų rimta, Tona neturi suodžiu gaisro garantijos, ką turi Schiedel. Schiedel neturi kamino užbaigimo plokštės, ką turi Tona. Schiedelis giriasi savo monolitiniu keraminiu įdėklu, nors man atidžiai apžiūrėjus nėra labai panašu, kad viskas atlikta be klijavimo ir "glaistymo", gal klystu, nežinau.  Kainos atžvilgiu Tona pigiau, garantijos 30 abiems.

Dilema ką pasirinkti, kad šiltai sėdėti prie buržuikės :)

6 komentarai:

  1. Kodėl nesvarstėt Haus-konekt kaminų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes visų apsvarstyti nepajėgūs gal:) Nežinau, tiesiog šie atrodo kokybiški, patikimi. Vieno kaina geresnė, kito vardas ir garantijos sąlygos kiek palankesnės. tad sunku apsispręst ir tarp dviejų, tad jau nesiblaškysim ir kitų nebeieškosim:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, aš irgi žiūrinėju haus, kaina gana patraukli, bet neaišku kaip ten dėl kokybės, nors atstovai kryžium gula :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rinkčiausi Tona. Kažkokia pseudo garantija neturėtų būti apsisprendimo vinis. IMHO.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šiandien išsiaiškinau, kad Tonos prekiautojų siūlomas variantas už mano kaina yra ne su gamikline ventiliacija, viskas tvarkoje, bet kad matmenys visai kiti......

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jei skardinsit kaminus, tai mažas neatitikimas su ventiliaciniais nieko blogo, su skarda viskas pasislėps. Su Schiedel Isokern ir ventiliacijos blokeliais irgi mums nesutapo 4cm, bet nieko tokio...

    AtsakytiPanaikinti