2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Pamatai įpusėjo

Jau renkamas rostverkas, jei lietus labai neužpuls, tai kitą savaitę pabaigs pamatus. Viena tik didelė bėdelė, drenažą nulaužėm, kai gręžė polius. Tvenkiny vanduo jau dabar matosi kad pakilęs. Turėsim papildomų išlaidų ir tik todėl, kad savivaldybėj "specialistai" ant plano ir topo nuotraukos nenurodė, kad pagrindinis drenažas eina per vidurį namo. Ar neapsižiūrėjo, ar iš vis nežiūrėjo.  O visur planuose pas mus nurodė, jog eina 10 metrų nuo namo. Kas kaltas? Kaltų nėra , o ir išsireikalauk iš valstybinės įstaigos kažką sunku... bet bandysim. Et reikia, kad mūsų tautos išrinktieji ne tik kanceliarinius pinigus leistų, tačiau ir įstatymus už asmenyninę atsakomybę ir žalos padarymą priimtų.  Drenažą  artimiausiumetu reikės tvarkyti.



Pamatininkai tikrai džiugina, atsivežė savo vagonėlį, sargą, net pagrindinę ir reikalingiausią mūsų dėžutę - wc pastatė. Tikėkimės darbus ir pirmą etapą pabaigsim sklandžiai ir draugiškai galėsim sukirst rankom:)
 


tvakra, tvarkelė - nieko nepasakysi:)

net nelabai žinom šito paskirties, bet įtariam taip reikia:)


čia šitas vaizdas bus iš virtuvės:) taip norėtus tą mažylį ąžuoliuką arčiau namo parsigabent... deja:)

rostverkas surenkamas, sumontuojamas iš anksto, nieko čia "neprihaltūrins"



truputi "iškando" rostverką ties įvažiavimu į garažą. Bus paprasčiau nei daryt kalną įvažiavimui




 p.s. buvom Restoj, gavom nuolaidėlę Schiedel kaminams (kaip turbūt ir visi ten dalyvavę), išsirinkom galutinai stogo dangą (beasbestis šiferis, lenkiškas cembrit-izopol, grafitinis-labai patiko spalva), dėl langų dar vis tik truputuką galvojam - rudus ar pilkus. Lyg prie tokio stogo labiau tiktų pilki, bet apžiūrėjom daug namų, tai tikrai puikiai tinka ir tamsesni rudi. Tik spalvas reik išsirinkt, nes mums projektuotojai vis tik nurodo, kad spalvos turi būti projekte nurodytos konkrečios. Apžiūrėjom granulinius katilus. Kažkaip, gal mes ir skubėjom, nes vos pora val turėjom, bet matėm tik lenkiškus, tai rimčiausiasi kažkodėl pasirodė defro katilas. Na apie katilus dar galėsim pagalvot vėliau...












4 komentarai:

  1. Kaip dabar spręsit melioracijos, t.y. drenažo atstatymą?
    Čia nejuokas ir suprantu jus, nes patekus į tokią situaciją tikrai nėra malonu.
    Pvz. Rokiškyje Tyzenhauzų dvaro rūsiai iki šiol skendi vandeny, nes kai pažeidė drenažą niekaip neranda kaip jį atstatyti.
    Jei statybų leidimo projekte jau turite surinkę visus parašus, tame tarpe ir melioracijos, tai tikiuosi bus lengviau aiškintis su savivaldybe.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar nežinom tiksliai, kada, kaip tvarkysim. Visa laimė, kad šalia yra tvenkinys, o jame buvo vanduo nusėdęs, tai dabar pagausės ten vandens. Tik faktas, kad reikia tvarkyti viską. Žiūrėsim dar, kalbėsim su melioratoriais. Tai va, kad parašai jau jų yra, bet dar visų popieriukų iki galo neturim, kai turėsim, tada galima bus aiškintis. Nors faktas kaip blynas ir patys pripažįsta kad pražiūrėjo, tik sako "pinigų neturim". O va mes tai turim turėt... Tikrai ne keli šimtai kainuos.

      Panaikinti
  2. keista, "pagrindinio" 12-15cm skersmens "nepririšto" drenažo apsuagos zona yra 15 metrų, jei prieš prijektuojant drenažas surandamas ir užnežasmas ant topo nuotraukos su koordinatėmis - apsaugos zona -5. Po namu ar kitu statiniu jis jokiu būdu negali patekst, gi tai valstybės nuosavybė, gali bet kada pareikalaut patekt prie jo remontui ar pan.
    p.s ten ir srautai vandens bali būt didelis, neatsitiks taip kad ilgainiui paplaus plių ir sismegs ta vieta namo..

    Jei kalbat apie drenažo rinktuvus - atsakas kurios eina į pagrindinį drenažą, tai jokios tragedijos nėra, ir dėl pažesistos veinos atsakos niekas per daug neturėtų pasikeist, o ir melioraciojos inspektoriai dažnausiai neprieštarauja kad ji nukertama, jei renka vandenš tik iš pačio sklypo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai ir mums keista... ir buvo labai nemaloni žinia. Šiaip dar taip užtaikyk, kad gręžiant polių, na jie nėra ištisai gręžiami gi, pataikė į drenažą, tai turbūt ir nebūtume sužinoję, kad pagrindinis drenažas yra po namu. O topo nuotraukoj (už kurią sumokėjom 1000 Lt) drenažas eina šonu, apie 10 metrų nuo namo. Tai melioratoriai dar irgi mums bandė sakyt, kad ir projektuotojai mūsų kalti, nes net jei ir pagal turimą topo nuotrauką drenažas būtų buvęs per arti. Žodžiu visi ieško kaltų. O mes visko išmanyt, žinot gi negalim, tam ir mokam pinigus "specialistams".
      Kaip spręsim, dar nėra aišku, bet ir pamatininkas ramino, ir kiti, kad apvesti aplink namą bus nesudėtinga. Tik jau va vėl ir su melioratoriais turės bus derinama ir t.t. Ir papildomos išlaidos, papildomai sugaištas laikas ir nervai.

      Panaikinti