2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Kelio "pradžia"

Taigi apturėjom gana darbingą savaitgalį. Ne tiek patys plušom, kiek šiaip, bent vizualiai atrodo jau nebe plynas laukas:) Šeštadienio rytą nustumdėm juodžemį, suformavom kelią. Kitos savaitės vidury jau kelias bus. Užpils dar statybinių atliekų, o poto žvyrą. Ką dar nuveikėm? 
1. Nusipirkom perdangos plokštes (9 vnt).
2. Apgenėjom medukus, kiek ten jų yra, nes rodos ir pats laikas tam. 
3. Nusipirkom impregnanto Altax Baromon stogo medienai. Buvo akcija:) Bet tos akcijos vis tiek yra geros. Parduotuvė kuri "veža" pasideda vienoj lentynoj to chemikalo su akcijos kaina, o šalia be akcijos kainos, nors bar kodas yra tas pats. Pradedi žiūrėt, koks skirtumas tarp tų dviejų pakuočių ir pamatai, jog tie, kur prie kainos yra parašyta AKCIJA yra jau 2011 metais pasibaigę, o kur nėra jos (nors kaina gi ta pati, tik ten nenubraukta sena ir neparyškinta nauja kaina) dar galiojantys. Akcijos moko būti budriems arba šiaip... nepirkti šlamšto:) 4. Susipažinom su vietine fauna - akmenys pavogti. Turėjom pririnktų akmenų krūvą - nebėra. Kur mažesni visus išsivežė. O ir tądien kai kelią kasėm, sugalvojo užstatyti mums išvažiavimą tokie intelekto nesužaloti veidai ir agresyvoki. Na gali būti linksma gyvent. Jau įsitikinom, kad pirma- reikės šlagbaumo. 2. Lempų su judesio davikliais. 3. (Mano mėgstamiausia) Pikto šuns ar gal net kelių:)) 4. (Svarbiausia) Nieko vertingo nepalikti.
 Pamatai turėtų būt pradedami daryt nuo gegužės vidurio, o tikimės ir greičiau. O kas blogo pas mus? Neturim dar mūrininkų, nes pamatai tai iki birželio 15 vėliausiai jau bus. Sunkiai išsirenkam dangą. Kažkaip ir tėvų pavyzdys parodė, kad lietuviškas beasbestis šiferis nėra labai geras. Praėjo vos keli metai, ir pietinė pusė jau blunka... Pradėjom mąstyti apie lenkišką. Tik lenkiško ruda spalva neimponuoja, todėl pradedam galvot apie juodą. Žodžiu daug pamąstymų, ir turbūt, kaip ir kiekvienam bestatančiam, pasikeitimų ir minčių eigoje begalės. Tik va mus prigąsdino, kad labai griežtai atspalviai net projekte turi būti nurodyti, kitaip už pataisymus teks mokėt. Todėl turim apsispręsti. Tikimės, jog sudalyvavę Resto parodoj gal jau apsispręsim galutinai. Na ir dar viena blogybė: žadėjo kad leidimus gausim apie balandį, o popieriukai, tikėtina bus tik vasarai:(.

 Va čia buvo nemaža krūvelė akmenų, net išsikasti nepatingėjo, o ko jau nepakėlė, tą paliko.

  Pats pirmas važiavimas:)

ir bebaigiant....

truputi pastrigom, bet aparatas moka stovėt ant dviejų ratų:)) Kelias gavos 30m ir 4m pločio. Platokas, bet manom ateity susiaurės įrengiant bortelius.

9 komentarai:

  1. Dėl stogo dangos - nesuprantu, kodėl betoninės čerpės nėra populiarios. Jeigu lyginti kainą su Eternit Gotika ir pvz. Monier Zanda Protector, tai jų internetinės skaičiuoklės rodo tokias sąmatas: Eternitas 11.422 Lt su PVM, Monier 13.000 Lt (tik klausimas - ar su PVM, ar be PVM - šiaip pagal įstatymus jeigu nėra pažymėta, skaitoma kaip "su PVM". Darbų kainos nesiskiria. Kur čia šuo pakastas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nelabai imponuoja jų svoris, taip pat ir stogdengių atsiliepimai nėra patys geriausi, nors turbūt reiktų klausti žmonių kas turi tokį stogą bent 10 metų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. " Tik va mus prigąsdino, kad labai griežtai atspalviai net projekte turi būti nurodyti, kitaip už pataisymus teks mokėt." - gal kas pakomentuos žinantis apie šitą sakinį? Net langų dydžius, vietas bei skaičių galima statybų eigoj keisti ir niekam nebus įdomu, o man spalva jau turi būti suderinta iš anksto? Gal nebent kokiam draustinyje ar kitur, kur aplink unikali architektūra ir reikia nepagadinti vaizdo.

    Namų pasaulio parodoj šiais metais dėl šiferio domėjomės. Dviejų firmų vadybininkai (tik nepasakysiu dabar kurių) sakė taip: lietuviškas Eternitas neblunka taip greit, bet neretai atvažiuoja netikslių išmatavimų. O lenkiškas tikslesnis, pigesnis, bet greičiau blunka. Vat toks skirtumas pagal juos.

    O betoninės čerpės yra sunkios, ne pigios ir klojimo darbai daugiau jėgų reikalauja. Šiferį pažįsta žmonės nuo senų laikų, jei nublunka, galima perdažyti, lengvai klojamas. Ir man asmeniškai gražiau atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mūsų projekte stogo danga buvo nurodyta čerpės, kokia spalva nepaminėta, tai manau, kad fasado ir stogo spalvos niekam nėra svarbu kokius pasirinksite ir tai aktualu tik pačiam statytojui.

      Dėl akmenų, taip, teko matyti kaip rankiojasi iš svetimų laukų, čia niekas neapsaugotas nuo to. Mūsų akmenis irgi norėjo nemažai kas priglausti, tik labai dideli, tai be technikos nepaims :) Su medžiagom geriau neskubėkit jų vežti į sklypą kol nebus poreikio ir jei niekas nesaugos.

      Panaikinti
    2. Dėl spalvų, Gediminai, tai tikrai su Tavim sutikčiau, jog logiška, kad tai būtų itin svarbu kažkur senamiesčiuose ar kituose vietovėse, kur autentiškumas labai svarbus. Bet projektuotojai mums sakė, kad projekte nurodo pvz rudas, tai atspalviai rudo gali būti įvairūs, bet jau pilką ar juodą jei dėsi, reikės daryt projekto korektūra, o tai kainuoja. Skamba absurdiškai.
      Dėl dangos tai mes kaip ir apsisprendę dėl šiferio, čerpės gražu, bet sunkios ir mūsų stogui netinka, nes nuolydis mažas. O ar lenkiškas ar lietuviškas, dar galutinai nenusprendėm. Kažkaip iš turinčiųjų jau, labiau lietuviškas blunka ar pan, bet sako kad technilogijos dabar neva lietuviško jau pagerėjo ir nebeblunka. Ką ten gali žinot...
      Namukas, mes ko jau ko bet medžiagų ten nevešim kol neprireiks, nes vietinė fauna ten ne kažkokia. Tik va naiviai tikimės kad iš kaimynų gal taip jau neis vogt:))) nes ten tikrai žinomi ir ne kartą progauti vagys aplink gyvena. Oj turėsim reikalų:) Va tik WC jau nuvežtas:) tai bet šito gal nenugvelbs:))

      Panaikinti
    3. Dėl šiferio bandysiu domėtis Restos parodoj. Jei neplanuojat ten lankytis, tai galėsiu parašyti čia ką sužinojau. Mes patys irgi dar neapsisprendę galutinai ar rinktis lietuvišką, ar lenkišką. Kažkaip labiau krypstam link lietuviško kol kas.

      Panaikinti
    4. Liuks, lauksim komentarų:) jei išeis tai dalyvauti tikrai norėtume, bet kažkaip sunkiai gali sektis susiderint su darbais.. bet tikiu turėtų būt mums daug įdomių ir aktualių dalykėliu.

      Panaikinti
  4. Oj kaip suprantu dėl akmenų, sodyboje irgi turėjome dvi dideles krūvas, beliko nepilna viena. Realiai patys didžiausi akmenys, kur jau labai spec.technikos reikia. Kaip pikta negaliu, labai..... nagus tokiems nukapoti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaži ar nėra tokios lietuviškos patarlės: kur statybos, ten ir vagys:)? Pas mus laukuose dabar dar nemažai akmenų, bet nerenkam kol kas, kad nepalengvintume darbo tokiems "skeltanagiams".

      Panaikinti